Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Látta-e már ilyennek a Dunát Újvidéknél?

2021.11.03
14:42
2021.11.03
20:34
Forrás
Pannon RTV, RHMZ
Szokatlanul alacsony a Duna vízállása Újvidéknél

Az Újvidék szerémségi oldalán található Tiszti strand a napokban szinte felismerhetetlen a Duna alacsony vízállása miatt. Két teherhajó megfeneklett, és több uszály is a Pétervárad alatti strand közelében horgonyzott le, mivel a hajósok valószínűleg várják a megfelelő körülményeket.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet adatai alapján a vízállás Újvidéknél jelenleg 30 centiméter, és a napokban csak csökkenni fog.

Egyébként a történelmi minimum 1909-ben volt, -134 centiméter. 2018. októberének végén -13 centimétert jegyeztek fel, ami akadályozta a folyami teherforgalmat is.

Duna
Újvidék

Most

14:15, Frissítve: 14:25

A hétvégén Folk Music Fest

Május 27-én és 28-án tartják a nyolcadik Folk Music Fest népzenei fesztivált a Palicsi Vigadó teraszán. Pénteken a Juhász zenekar nyitja meg a koncertsorozatot, szombaton délután fiatal népzenei együttesek fellépésével folytatódik a rendezvény.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.