Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Leaszfaltozták a Tölgyfa utcát a szabadkai Vasutas Helyi Közösségben

2021.01.20
11:41
2021.01.20
16:03
Forrás
Pannon RTV
A munkálatok 11 millió dinárt emésztettek fel - mondta Dr. Pásztor Bálint.

Az aszfaltozás előtt lecserélték az elhasználódott és korszerűtlen vízvezetékcsöveket, valamint bővítették az ivóvízhálózatot. A beruházással sikerült tehermentesíteni a forgalmat a környező utcákban.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az aszfaltozást egy hete fejezték be. A Szabadka központjától 2 kilométeres távolságra található Vasutastelep azon helyi közösségek közé tartozik, ahol az elmúlt években a legkevesebb befektetés valósult meg - mondta Mészáros Klaudió tanácselnök. „Az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség jobban pozicionálódott a városban és a városi vezetésben és a helyi közösségben, így több invesztíció jön a helyi közösségbe is. Ebben a helyi közösségben már hét éve nem volt ilyen rendes aszfaltozás.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A helyi közösségek igényeit figyelembe kell venni és az embereknek megfelelő életkörülményeket kell biztosítani, mert ezek az apróbb beruházások is feltételei annak, hogy Szabadka előrehaladjon - emelte ki dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője. „Több köztársasági minisztériumnak vannak nyitva ebben a pillanatban pályázatai. Az elmúlt napokban tárgyaltunk a kultuszminisztérium képviselőivel Belgrádban annak érdekében, hogy Szabadka pályázata nyerjen a Városok a fókuszban elnevezésű pályázaton. A Városi Könyvtár homlokzatát szeretnénk felújítani, ezenkívül pedig az idegenforgalmi minisztériumnak is nyitva van pályázata, palicsi elképzelésekkel fogunk pályázni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nem csak a Vasutas Helyi Közösségben történtek útjavítások. A többi közt a makkhetesi Jovan Dučić utcát mart aszfalttal szórták le a közelmúltban. Ez a beruházás 10-15 háztartás mindennapjait könnyíti meg, mert eddig járhatatlan volt az utca - tette hozzá dr. Pásztor Bálint.

Szabadka
Vasutas Helyi Közösség
Tölgyfa utca
aszfaltozás
fejlesztés
pályázatok
Dr. Pásztor Bálint

Most

14:06, Frissítve: 16:42

Lóra fel! - Lovastábor Tóthfaluban

A lótartás és a lóápolás szabályaival ismerkedtek meg fiatalok a négynapos, tóthfalusi lovastáborban. Az érdeklődők Magyarkanizsa és Zenta község területéről érkeztek.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.