Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Leaszfaltozták a Tölgyfa utcát a szabadkai Vasutas Helyi Közösségben

2021-01-20
11:41
2021-01-20
16:03
Forrás
Pannon RTV
A munkálatok 11 millió dinárt emésztettek fel - mondta Dr. Pásztor Bálint.

Az aszfaltozás előtt lecserélték az elhasználódott és korszerűtlen vízvezetékcsöveket, valamint bővítették az ivóvízhálózatot. A beruházással sikerült tehermentesíteni a forgalmat a környező utcákban.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Az aszfaltozást egy hete fejezték be. A Szabadka központjától 2 kilométeres távolságra található Vasutastelep azon helyi közösségek közé tartozik, ahol az elmúlt években a legkevesebb befektetés valósult meg - mondta Mészáros Klaudió tanácselnök. „Az, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség jobban pozicionálódott a városban és a városi vezetésben és a helyi közösségben, így több invesztíció jön a helyi közösségbe is. Ebben a helyi közösségben már hét éve nem volt ilyen rendes aszfaltozás.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

A helyi közösségek igényeit figyelembe kell venni és az embereknek megfelelő életkörülményeket kell biztosítani, mert ezek az apróbb beruházások is feltételei annak, hogy Szabadka előrehaladjon - emelte ki dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakcióvezetője. „Több köztársasági minisztériumnak vannak nyitva ebben a pillanatban pályázatai. Az elmúlt napokban tárgyaltunk a kultuszminisztérium képviselőivel Belgrádban annak érdekében, hogy Szabadka pályázata nyerjen a Városok a fókuszban elnevezésű pályázaton. A Városi Könyvtár homlokzatát szeretnénk felújítani, ezenkívül pedig az idegenforgalmi minisztériumnak is nyitva van pályázata, palicsi elképzelésekkel fogunk pályázni.”

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Nem csak a Vasutas Helyi Közösségben történtek útjavítások. A többi közt a makkhetesi Jovan Dučić utcát mart aszfalttal szórták le a közelmúltban. Ez a beruházás 10-15 háztartás mindennapjait könnyíti meg, mert eddig járhatatlan volt az utca - tette hozzá dr. Pásztor Bálint.

Szabadka
Vasutas Helyi Közösség
Tölgyfa utca
aszfaltozás
fejlesztés
pályázatok
Dr. Pásztor Bálint

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:05

Đoković beérte Federert

Novak Đoković világelső szerb teniszező a 310. hetet kezdte meg a férfi teniszezők ATP világranglistájának az élén, ezzel beérte az eddigi rekorder svájci Roger Federert.
09:53, Frissítve: 10:03

Juhtenyésztés: igen vagy nem?

Elégedetlenek a vajdasági juhtenyésztők, de bíznak abban, hogy a lassanként emelkedő árak miatt a jövőben is érdemes lesz birkák és bárányok tenyésztésével foglalkozni.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.