Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Lebontják a szabadkai Kosta Nađ kaszárnya melléképületeit

2019-03-19
13:14
2019-03-19
13:19
Forrás
VajdaságMA, subotica.com
Pályázatot hirdettek a szabadkai Kosta Nađ kaszárnya melléképületeinek lebontására. A laktanyát Szabadka város 2015-ben vette meg 3 millió euróért.

A lebontásra azért kerül sor, hogy előkészítse a területet a potenciális befektetők számára. A város pályázatot hirdetett a bontási munkálatok elvégzésére.

A parancsnokság épülete, valamint a hálótermek védelem alatt állnak, ezért azok nem kerülnek lebontásra a tervek szerint, de megmarad a trafóállomás és a gázüzemű fűtőház is. A 8,9 hektáros területen számos feleslegesnek ítélt segédépület is található, ezeknek az eltávolítására keres kivitelezőt az önkormányzat.

2018. májusában mutatták be azt a látványtervet, ami szerint az önkormányzat befektetőket keres egy mintegy 50 millió euróból megvalósuló projekt pénzelésére. A tervek szerint három övezetben öt blokk építését látták elő. 1230 lakás építése mellett a lakóövezet mellé iskola, óvoda és kereskedelmi tartalom is kerülne.

Szabadka
Kosta Nađ kaszárnya

Most

14:25, Frissítve: 14:32

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.