Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Lebontják a szabadkai Kosta Nađ kaszárnya melléképületeit

2019-03-19
13:14
2019-03-19
13:19
Forrás
VajdaságMA, subotica.com
Pályázatot hirdettek a szabadkai Kosta Nađ kaszárnya melléképületeinek lebontására. A laktanyát Szabadka város 2015-ben vette meg 3 millió euróért.

A lebontásra azért kerül sor, hogy előkészítse a területet a potenciális befektetők számára. A város pályázatot hirdetett a bontási munkálatok elvégzésére.

A parancsnokság épülete, valamint a hálótermek védelem alatt állnak, ezért azok nem kerülnek lebontásra a tervek szerint, de megmarad a trafóállomás és a gázüzemű fűtőház is. A 8,9 hektáros területen számos feleslegesnek ítélt segédépület is található, ezeknek az eltávolítására keres kivitelezőt az önkormányzat.

2018. májusában mutatták be azt a látványtervet, ami szerint az önkormányzat befektetőket keres egy mintegy 50 millió euróból megvalósuló projekt pénzelésére. A tervek szerint három övezetben öt blokk építését látták elő. 1230 lakás építése mellett a lakóövezet mellé iskola, óvoda és kereskedelmi tartalom is kerülne.

Szabadka
Kosta Nađ kaszárnya

Most

23:10

Vasárnap elnököt választ Ukrajna

Az ukrán elnökválasztás második fordulójában végleg eldől, marad-e az ország államfője Petro Porosenko, vagy átveszi a helyét Volodimir Zelenszkij, a humorista-színész-producer elnökjelölt.
16:59, Frissítve: 19:13

Szép időnk lesz húsvétkor

Kellemes tavaszi időre van kilátás a húsvéti időszakban. A többfelé kialakuló felhőzet időnként megzavarhatja a napsütést. Lehűlés a következő napokban sem várható.

Népszerű

Holttestet találtak a Tiszában

Megtalálták annak a 62 éves férfinek a holtestét a Tiszában Adorjánnál, aki március 24-én tűnt el Törökkanizsán.