Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Lukács Oszkár

Leégett egy családi ház Óbecsén

2020-02-13
13:49
2020-02-13
14:51
Forrás
Pannon RTV
Hétfőre virradóra kigyulladt Óbecsén a Janković család otthona, amelyet nemrégiben kezdtek el felújítani. A városban példaértékű összefogás indult a családért.

Elégett holmik állnak halomban a Milan Toplica utca 71. szám alatti ház udvarán, Óbecsén. Szinte mindene megsemmisült a vasárnap éjfél után kiütött tűzben Jovan Jankovićnak és családjának. Percek alatt maradtak fedél, bútor és ruha nélkül. A családfő elmondta: Amit tudtunk, a személyes dolgainkat, az iratainkat mentettük, de nem tudtunk mindent kihozni. A bútor bennmaradt, a ház kiégett, öt perc alatt elkezdett beomlani.

A tűz martalékává lett a szigetelésre szánt hungarocell, és az új műanyag nyílászárók is elégtek. A család pár hónappal ezelőtt kezdett házfelújításba. Polákovity Teréz házfelújítási terveikről mesélt: Újítottuk a tetőt, a gerendákat, a léceket, a cserép megmaradt, de kellett hozzávenni, a nappaliban a plafon új burkolatot kapott, nálunk sztiroporoztunk, emerről gletteltük az egész szobát.

A családot ideiglenesen rokonok fogadták be. Hogy mielőbb visszatérhessenek a saját otthonukba, az önkormányzat is segíti őket – mondta el Óbecse polgármestere, Dragan Tošić: Azt reméljük, hogy a jövő hét elejére elkészül egy előzetes számítás, hogy tudjuk, mennyi támogatásra van szükség. Már találtunk céget, amelyik építőanyagot adományoz és megcsinálja a villanyhálózatot, egy vállalat pedig blokkokat ajándékoz a családnak. Így haladunk tovább.

A család azt reméli, őszre már ismét állni fog a házuk. Jovan Janković: Az alapoktól építkezünk. Először mindent el kell takarítanunk. Ehhez kaptunk gépeket az önkormányzattól. Fél év vagy még több is kell majd ehhez a munkához.

A munkanélküli család megsegítésére a taxisok egy része a csütörtöki bevételét a családnak ajánlja fel, és több jótékonysági rendezvényt is szerveznek a városban.

tűz
gyűjtés
Óbecse
családi ház
leégett ház

Most

20:40, Frissítve: 20:51

Fásítsunk, zöldítsünk otthon is!

A szokatlanul enyhe februári időjárás miatt már most javában zajlik a munka az észak-bácskai határban és a homokvidéki gyümölcsösökben és szőlőskertekben is.
19:37

Elődöntős Đoković a dubaji tenisztornán

A világelső Novak Đoković két sima játszmában, 6:2, 6:2-re megverte az orosz Karen Hacsanovot a dubaji keménypályás ATP 500-as tenisztorna negyeddöntőjében, és ezzel bejutott az elődöntőbe.

Népszerű