Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Lóci játszik után tűzijáték Zentán

2021.09.13
12:49
2021.09.13
16:32
Forrás
Pannon RTV
Tűzijátékkal és kiváló hangulatú Lóci játszik koncerttel zárult a zentai csata 324. évfordulója alkalmából megtartott városnapi ünnepségsorozat.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Már a késő délutáni órákban valóságos forgatag alakult ki a zentai Sportcsarnok előtt a városnapi rendezvénysorozat zárónapján.

Virág Kiss Anita, Zenta: „Igyekszünk minden történésen részt venni, meg két éve nem volt program, gyakorlatilag semmi, és igyekszünk most minden lehetőséget kihasználni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A sokszínű programok mellett a városnapi kavalkád is lecsalogatta az embereket a Tisza melletti új helyszínre.

Gyömbér Gabriella, Zenta: „Örülök, hogy látom a zentai lakosokat összegyűlni, sétálnak, rengeteg kisbaba van, és én nagyon büszke vagyok erre, hogy ilyen sok fiatal maradt a városban, annak ellenére, hogy sokan voltak, akik elmentek külföldre dolgozni.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Idén olyan együttesek léptek zömében színpadra, akiknek tagjai vajdasági gyökerekkel rendelkeznek. A Lóci játszik együttes frontembere, Csorba Lóci maga is zentai születésű.

Csorba Lóci, zenész: „Nekem az, hogy itt Zentán felléphetünk, az egy óriási dolog, mondtam is a srácoknak, hogy szépen mindenki összeszedi magát, a legszebb ingét hozza ezen a hétvégén. Számomra ez egyáltalán nem kicsi dolog, tehát én mondom a mai napig, amikor először felléphettem az Ifjúsági játékokon, az nekem ilyen csúcsteljesítmény volt, és tényleg éreztem, hogy a basszushangba beleremeg a templomtorony. És akkor tényleg imádtam ezt a lehetőséget, hogy vissza lehet térni, és ilyenkor bevallom, jobban is izgulok.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A Lóci játszik nagykoncert mellett a városnapi tűzijátékot csodálhatták meg az érdeklődők.

Lóci játszik
Zenta
koncert
tűzijáték

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.