Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Lovas harcosok nyomában Törökbecsén

2021.02.10
13:24
2021.02.10
13:37
Forrás
Pannon RTV
Az eurázsiai származású nomád nép életvitelébe nyerhetnek betekintést mindazok, akik a törökbecsei Községi Művelődési Ház képtárában regélő Lovas harcosok nyomán - Az avarok 200 éves uralma nevű kiállításra látogatnak.

 Az óbecsei Városi Múzeum tulajdonában lévő mintegy 1400 éves régészeti tárlat felbecsülhetetlen értékű tárgyait az 1980-as évek végén kezdték kutatni. A leletek több éves ásatási munka eredményeként Óbecse község területén, pontosabban a péterrévei Csík, Óbecse kijáratánál a Péterréve felé található Perlek, valamint Óbecse déli külterületén elhelyezkedő Pionír utcai régészeti lelőhelyekről kerültek felszínre, ahol három avar nekropoliszt, illetve nagyobb méretű temetőt találtak. Az agyagedényeket, szerszámokat, kar- és övcsatokat, függőket, fegyverdarabokat felölelő avarkori kiállítást az érdeklődők március 3-ig, a törökbecsei Községi Művelődési Ház képtárában, munkanapokon reggel hét órától este kilenc óráig tekinthetik meg.

lovas
harcos
kiállítás
tárlat
Törökbecse
Községi Művelődési Ház
óbecsei Városi Múzeum
Óbecse
lelőhely
nomád
avar

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.