Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Lovaskocsival járta be a Mikulás Temerint

2018-12-06
12:55
2018-12-06
17:14
Forrás
Pannon RTV
A helyi gyerekek már napok óta készültek a fogadtatására: leveleket írtak, díszítettek és a csizmáikat is szépen kipucolták.

Temerinbe is megérkezett a Mikulás. A szánkóját sajnos nem tudta használni, így a helyiek kocsin vitték végig a település utcáin. A temerini gyerekek idén is nagyon várták a Mikulást.

Deli Evelin, Temerin: „Mi úgy vártuk otthon a Mikulást, hogy csináltunk díszeket, amelyeket majd kiteszünk az ablakra.”

Verebélyi Hanna, Temerin: „Kaptam egy hajtogatós füzetet, filctollat és csokit is.”

Ma reggel meg is érkezett a titokzatos öregúr. Mivel a szánkóját nem használhatta, segítséget kért a Temerini Kertbarátkörtől. A szervezet tagjai azonnal biztosítottak neki egy lovas kocsit.

Már messziről lehetett hallani, hogy a Mikulás Temerin utcáit járja. Az óvodás és iskolás gyerekek pedig kitörő örömmel fogadták érkezését.

A jelképes ajándék természetesen minden gyereknek járt.

Mikulás: „A gyerekek mindig jók, nemcsak Temerinben, mindenfelé. A Mikulás már nagyon-nagyon régen járja Temerin utcáit és keresi a jó gyerekeket, de persze a rosszak is kapnak, hátha megjavulnak, mert a remény meg van az emberekben.”

A Mikulás több helyen is megállt, hogy megajándékozza a temerini gyerekeket. A hosszú kocsikázás után pedig tovább folytatta útját, ugyanis még sok gyerek várt rá.

Mikulás
Temerin

Most

20:19, Frissítve: 20:27

25. Kálmány Lajos népmesemondó verseny

Néprajzi gyűjtéseket, képzőművészeti alkotásokat és mesemondást értékelt a zsűri a 25. Kálmány Lajos népmesemondó versenyen, Zentán. Az eseményre Vajdaság minden részéről érkeztek versenyzők.
19:59, Frissítve: 20:09

Szavazzunk!

A szavazóhelyek holnap reggel hattól, este hétig tartanak nyitva Magyarországon és a külképviseleteken is.
19:25, Frissítve: 19:30

Kiégett egy ház Moholon

Kigyulladt egy családi ház ma hajnalban Moholon. A tűzesetben egy asszony életét vesztette, férjét pedig égési sérülésekkel szállították a kórházba. A nyomozás még folyamatban van.

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.