Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Nino Gualtieri

Lovaskocsival járta be a Mikulás Temerint

2018-12-06
12:55
2018-12-06
17:14
Forrás
Pannon RTV
A helyi gyerekek már napok óta készültek a fogadtatására: leveleket írtak, díszítettek és a csizmáikat is szépen kipucolták.

Temerinbe is megérkezett a Mikulás. A szánkóját sajnos nem tudta használni, így a helyiek kocsin vitték végig a település utcáin. A temerini gyerekek idén is nagyon várták a Mikulást.

Deli Evelin, Temerin: „Mi úgy vártuk otthon a Mikulást, hogy csináltunk díszeket, amelyeket majd kiteszünk az ablakra.”

Verebélyi Hanna, Temerin: „Kaptam egy hajtogatós füzetet, filctollat és csokit is.”

Ma reggel meg is érkezett a titokzatos öregúr. Mivel a szánkóját nem használhatta, segítséget kért a Temerini Kertbarátkörtől. A szervezet tagjai azonnal biztosítottak neki egy lovas kocsit.

Már messziről lehetett hallani, hogy a Mikulás Temerin utcáit járja. Az óvodás és iskolás gyerekek pedig kitörő örömmel fogadták érkezését.

A jelképes ajándék természetesen minden gyereknek járt.

Mikulás: „A gyerekek mindig jók, nemcsak Temerinben, mindenfelé. A Mikulás már nagyon-nagyon régen járja Temerin utcáit és keresi a jó gyerekeket, de persze a rosszak is kapnak, hátha megjavulnak, mert a remény meg van az emberekben.”

A Mikulás több helyen is megállt, hogy megajándékozza a temerini gyerekeket. A hosszú kocsikázás után pedig tovább folytatta útját, ugyanis még sok gyerek várt rá.

Mikulás
Temerin

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.