Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ma van a romák világnapja

2021.04.08
15:38
2021.04.08
18:18
Forrás
Pannon RTV
A világnap alkalmából a szabadkai városháza díszbejárata felé is kifüggesztették a roma zászlót. Szabadka Önkormányzata ezzel is jelezte, hogy továbbra is támogatja a roma közösséget.
Pannon RTV

Ilija Đukanović, városi tanácstag elmondta, hogy ebben az évben az önkormányzat egymillió 100 ezer dinárt fordított a szabadkai roma közösség helyzetének javítására, ami elsősorban tankönyvek vásárlásából állt. A városban három, Bajmokon és Csantavéren pedig egy-egy általános iskolában tanulnak roma nemzetiségű diákok. Hivatalosan 2959 roma él Szabadka területén, a közösség vezetőinek becslése szerint viszont a számuk 3500 és 4000 közé tehető.

Pannon RTV

Stevan Nikolić, roma koordinátor hangsúlyozta, céljuk, bekapcsolódni a közös jövő építésébe, és Szabadka is sokat tesz azért, hogy aktívan részt vehessenek a város életében.

„Nagyon fontos, hogy minden, ami eddig a civil szektoron keresztül történt, intézményesüljön. A végső cél az, hogy a roma közösség elmondhassa, mi Szabadka polgárai vagyunk, mi közös jövőt szeretnénk. Ma volt alkalmuk látni a Matko Vuković Általános Iskola igazgatónőjének kezdeményezését. Ők készítették ezt a kis házat. Ez a mi házunk. Ez a ház azt szimbolizálja, hogy Szabadka a mi városunk, a mi házunk, és minden jóakaratú ember háza.”

Szabadka
Ilija Đukanović
Stevan Nikolić
roma közösség

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.