Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa aláírta a nemek egyenjogúságára vonatkozó európai chartát

2023.05.26
14:21
2023.05.26
16:15
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán ma ünnepélyesen aláírták a helyi szintű nemi egyenjogúsági európai alapokmányt, amit március 31-én fogadott el a Községi Képviselő-testület.

Ezzel a község nyilvánosan vállalja, hogy követni fogja a nemek közötti egyenjogúság elveit, és területén végrehajtja az alapokmány rendelkezéseit.

Az eseményen jelen volt a Városok és Községek Állandó Értekezletének képviseletében Nikola Tarbuk főtitkár és Nataša Okilj, a nemi egyenjogúsági és antidiszkriminációs témákkal foglakozó tanácsadó, illetve a magyarkanizsai önkormányzat illetékesei.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Ez egy európai szintű dokumentum, amivel az önkormányzat egy újabb lépést kíván tenni az Európa Unió által meghatározott és kivetített értékek irányában. Én úgy gondolom, hogy ezen minden nap dolgozni kell, minden intézményünknek ezen dolgozni kell. Én nagyon örülök neki, hogy a dokumentumhoz tartozó akcióterv kidolgozásában technikai segítséget kaptunk a Városok és Községek Állandó Értekezletétől és bízom benne, hogy ezen a dokumentumon keresztül, aminek a kidolgozásában be van kapcsolva minden községi intézmény, nagyon sok civil szervezet és magánszemélyek is, hogy bízom benne, hogy ez annyira részletes és sokrétű lesz, hogy az önkormányzat kap egy plusz lehetőséget arra, hogy a jövő évi költségvetésbe már olyan tételek is betegyen, ami lehet, hogy országos szinten is egyedülálló lesz.”

Magyarkanizsa
egyenjogúság
Fejsztámer Róbert

Most

21:04, Frissítve: 21:16

Kivonulnak a térségből

Eszem ágában sincs arra utasítani a szerb katonaságot, hogy lépjék át a Szerbia és Koszovó közötti adminisztratív vonalat - nyilatkozta a Financial Times brit lapnak Aleksandar Vučić.
16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.