Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Magyarkanizsa: Átadták a község idei nyilvános elismeréseit

2019.10.20
16:56
2019.10.20
20:36
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa Község Napjának ünnepi díszülésén Pro Urbe Érdeméremben a horgosi Kiss-Iván Anna részesült, továbbá öt köszönő oklevelet és három Juventus Pro Urbe érdemérmet is kiosztottak.

A magyarkanizsai Városháza dísztermében az ünnepi díszülésen öt községbeli polgár részesült köszönő oklevélben. Ezek mellett idén első ízben három községbeli fiatalt Juventus Pro Urbe Érdeméremmel tüntettek ki, köztük a magyarkanizsai Oláh Tamást is, aki dramaturgként, íróként és rendezőként is tevékenykedik.

Oláh Tamás, Juventus Pro Urbe-díjas, Magyarkanizsa: „Nagyon megörültem annak, hogy egyáltalán bevezetik a fiataloknak szóló Juventus Pro Urbe-díjat és nagyon meglepődtem azon, hogy én is a jelöltek közé kerültem. Az ember nem a díjakért dolgozik, nekem az a mozgás közösségekben és az emberekkel való munka az igazi pozitív visszacsatolás, de természetesen jól esik az elismerés, az ilyen jellegű elismerés.”

Az idei évben a horgosi Kiss-Iván Annának ítélték oda a Pro Urbe Díjat, aki pedagógusként bevezette diákjait a hagyományápolás és a színjátszás világába. Több mint harminc éve aktív szereplője a horgosi közösségi életnek.

Kiss-Iván Anna: „Megszoktam, hogy természetes, amit csinálok, mert nekem is örömöm volt benne. Hálás az ember, észrevették, értékelték, igazából ez az értelme. Úgy gondoltam, hogy mindig egy kis élesztőt be kell vinnünk az életünkbe, mert ez indítja be a többieknek is a munkáját. Ez a visszajelzés jelzi, hogy az értéke meg lett annak, amit én is elindítottam.”

Az elismeréseket Kravić Miloš, a Képviselő-testület elnöke és Fejsztámer Róbert polgármester nyújtotta át: „Ezzel már valóban meg tudjuk mutatni az igazi arcát Magyarkanizsa községnek és a 13 településünknek, hiszen a 13 településen néha kirakatban, néha pedig rejtetten ott vannak ezek az emberek, akik tesznek a saját közösségükért.”

Az ünnepi díszülésen bemutatták az elmúlt év eredményeit, programjait, beruházásait és fejlesztéseit, továbbá a délutánt Bozsóki Gergely gitárjátéka színesítette.

A Község Napja alkalmából megemlékeztek a magyarkanizsai Halász-téren. A rövid alkalmi műsor után megkoszorúzták a város eredetét jelző szobrot, ami a 333 évvel ezelőtti eseményekre emlékezteti a helyieket. 1686-ban űzték ki a törököket Magyarkanizsáról. Az emlékezés virágait elhelyezték az önkormányzat, a magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, a helyi közösség, a testvérvárosok, a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezete, a Szerb Haladó Párt községi szervezete és a községi Tűzoltó Egyesület képviselői.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert

Most

16:05, Frissítve: 17:32

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség

Új imaházat kapott a verbászi evangélikus közösség a magyar kormány támogatásának köszönhetően. A fejlesztés által lehetőség nyílik arra, hogy a helyi evangélikus közösség hitében megmaradhasson. Az ünnepélyes felszentelést ma délelőtt tartották.
14:45, Frissítve: 16:26

Ragadós, szaftos, megnyalhatod utána minden ujjadat

Hatodik alkalommal szervezték meg a Szent Mihály-napi körömpörköltfőző-versenyt a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A VMSZ helyi szervezete által megtartott hagyományőrző gasztronómiai eseményen idén 19 csapat vett részt.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.