Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Magyarkanizsa: Átadták a község idei nyilvános elismeréseit

2019.10.20
16:56
2019.10.20
20:36
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa Község Napjának ünnepi díszülésén Pro Urbe Érdeméremben a horgosi Kiss-Iván Anna részesült, továbbá öt köszönő oklevelet és három Juventus Pro Urbe érdemérmet is kiosztottak.

A magyarkanizsai Városháza dísztermében az ünnepi díszülésen öt községbeli polgár részesült köszönő oklevélben. Ezek mellett idén első ízben három községbeli fiatalt Juventus Pro Urbe Érdeméremmel tüntettek ki, köztük a magyarkanizsai Oláh Tamást is, aki dramaturgként, íróként és rendezőként is tevékenykedik.

Oláh Tamás, Juventus Pro Urbe-díjas, Magyarkanizsa: „Nagyon megörültem annak, hogy egyáltalán bevezetik a fiataloknak szóló Juventus Pro Urbe-díjat és nagyon meglepődtem azon, hogy én is a jelöltek közé kerültem. Az ember nem a díjakért dolgozik, nekem az a mozgás közösségekben és az emberekkel való munka az igazi pozitív visszacsatolás, de természetesen jól esik az elismerés, az ilyen jellegű elismerés.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Az idei évben a horgosi Kiss-Iván Annának ítélték oda a Pro Urbe Díjat, aki pedagógusként bevezette diákjait a hagyományápolás és a színjátszás világába. Több mint harminc éve aktív szereplője a horgosi közösségi életnek.

Kiss-Iván Anna: „Megszoktam, hogy természetes, amit csinálok, mert nekem is örömöm volt benne. Hálás az ember, észrevették, értékelték, igazából ez az értelme. Úgy gondoltam, hogy mindig egy kis élesztőt be kell vinnünk az életünkbe, mert ez indítja be a többieknek is a munkáját. Ez a visszajelzés jelzi, hogy az értéke meg lett annak, amit én is elindítottam.”

Az elismeréseket Kravić Miloš, a Képviselő-testület elnöke és Fejsztámer Róbert polgármester nyújtotta át: „Ezzel már valóban meg tudjuk mutatni az igazi arcát Magyarkanizsa községnek és a 13 településünknek, hiszen a 13 településen néha kirakatban, néha pedig rejtetten ott vannak ezek az emberek, akik tesznek a saját közösségükért.”

Az ünnepi díszülésen bemutatták az elmúlt év eredményeit, programjait, beruházásait és fejlesztéseit, továbbá a délutánt Bozsóki Gergely gitárjátéka színesítette.

A Község Napja alkalmából megemlékeztek a magyarkanizsai Halász-téren. A rövid alkalmi műsor után megkoszorúzták a város eredetét jelző szobrot, ami a 333 évvel ezelőtti eseményekre emlékezteti a helyieket. 1686-ban űzték ki a törököket Magyarkanizsáról. Az emlékezés virágait elhelyezték az önkormányzat, a magyar Emberi Erőforrások Minisztériuma, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa, a helyi közösség, a testvérvárosok, a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezete, a Szerb Haladó Párt községi szervezete és a községi Tűzoltó Egyesület képviselői.

Magyarkanizsa
Pro Urbe díj
Fejsztámer Róbert

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:03, Frissítve: 22:08

Meghalt Gaspard Ulliel

A színész síbaleset után vesztette életét. Egyebek mellett a Hannibál ébredése című filmből ismerhetjük.
19:20, Frissítve: 20:54

Kellene a hó a földekre

Hiányzik a hó a földekről. Január elején rekordokat döntött a szokatlanul enyhe időjárás. Ennek csak a gazdák nem örülnek, hiszen a hideg hiányában egyre több az áttelelő kórokozó, melyek a tavasz kezdetével azonnal károsítani kezdenek.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.