Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa is csatlakozott az Egy hét a tisztább Vajdaságért akcióhoz

2019-06-26
16:50
2019-06-26
20:11
Forrás
Pannon RTV
A község intézményei és az önkéntesek a velebiti csatorna-mentét tisztították meg.

Gyűlnek már a szeméttel megtöltött zsákok itt a velebiti csatorna-mentén. Magyarkanizsa önkormányzata 40 aktivistával csatlakozott a programba és mintegy 4 kilométer hosszan tisztítják meg a szeméttől ezt a területet.

Az egészségház 7 munkatársa is csatlakozott a megmozduláshoz. Gyólay Karolina igazgatónő szerint nem sok hulladék van a területen, főként a horgászok után szedik fel a szemetet.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Körülbelül 40 személy van itt jelenleg, és minden itt hagyott szemetet a horgászok után, tehát palackokat, papírt, illetve amit ugye eldobáltak evés után, illetve a tüzelés és sütés után a horgászok.”

Az eseményen az alpolgármester, Nebojša Rakić is részt vett, aki elmondta, Magyarkanizsa község büszkélkedhet az egyik legtisztább község címével Vajdaságban.

Nebojša Rakić, alpolgármester, Magyarkanizsa: „Hiszik, vagy sem, a mi Magyarkanizsánk az egyik legtisztább község Vajdaságban, ahol nincs egy illegális szemétlerakó telep sem. A mai akció azt segíti, hogy megmaradjon ez a szint. Összejöttek az intézmények dolgozói, és együtt teszünk annak reményében, hogy továbbra is magas fokú tisztaság legyen községünkben.”

Az akcióban a négy kilométer hosszú távot fél óra alatt megtisztították az önkéntesek.

Magyarkanizsa
Egy hét a tisztább Vajdaságért

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.