Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa is csatlakozott a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány létrehozásához

2019-08-01
15:36
2019-08-01
19:16
Forrás
Pannon RTV
A község területet biztosít, lehetőséget teremt a közművekre való csatlakozásra, parkolókat épít ki és parkosít.

Magyarkanizsán jön létre a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány. Természetesen ez volt a fő témája a helyi képviselő-testület mai ülésének. A komplexum működését irányító alapítványnak három társalapítója lesz, ezek egyike Magyarkanizsa önkormányzata. A képviselők ezt ma megszavazták, és döntöttek az akadémia igazgatóbizottságának magyarkanizsai tagjáról is.

Már többször is hírt adtunk arról, hogy Magyarkanizsa ad majd otthont a jövőben a Birkózóakadémiának, amelyet a népkert mellett, a Sport és Rekreációs Központ keretein belül fognak kiépíteni, mintegy 2720 négyzetméteren. Ebbe a négyzetméterbe beletartozik egy 800 négyzetméteres birkózócsarnok is, valamint a hozzá tartozó 49 személyes kollégium.

A kiépülő Vajdasági Birkózóakadémiával kapcsolatos napirendi pontokról egyhangúlag döntött a képviselő-testület. Azt a kötelezettséget vállalta magára az önkormányzat, hogy biztosítja az akadémia működéséhez szükséges telket, biztosítja a közművekre való csatlakozás lehetőségét, valamint parkolókat épít ki az épület környékén és parkosítja is a területet. Az akadémia igazgatóbizottságának tagja Rekecki Rudolf, a magyarkanizsai Potisje Birkózó Egyesület elnöke lesz. Szarapka Ede, alelnök, KKT, Magyarkanizsa: „Ez egy nagyon szép történet Magyarkanizsán, tehát a következő években Birkózóakadémia fog épülni, zömében az alapítvány fogja finanszírozni az akadémia felépülését, és ez egy sikertörténetnek kell, hogy legyen a községünkre nézve.”

Az ellenzéki képviselők, bár örülnek az akadémiának, aggodalmukat fejtették ki a működési költségek biztosításáról. Nem kell aggódni, ezeket magyar kormány állja - nyugtatott meg mindenkit a polgármester, Fejsztámer Róbert. „Mindezen költségek, a tervezéstől az építkezés befejezéséig, már döntés született róla a magyar kormány részéről, hogy támogatni fogják ezt a beruházást, és én úgy gondolom, hogy mivel ez egy közös erő és egy közös erőfeszítés, hogy ez jól tudjon működni, továbbra is számítani tudunk majd a magyar kormány támogatására.”

Az ülésen emellett szó esett az Európai Unió által finanszírozott szennyvíztisztítóról is. Az önrészt az önkormányzat banki kölcsön formájában biztosítaná. Miloš Kravić, elnök, községi képviselő-testület, Magyarkanizsa: „Határozatot hoztunk a szennyvíztisztítóval kapcsolatos projekthez kötődően. Ennek összköltsége 1,9 millió euró, melyet az Európai Unió biztosít, de a projekt megvalósulásához a magyarkanizsai községnek kölcsönre van szüksége, mégpedig 170 millió dinár értékben, amelyet az Európai Unió a megvalósulás ütemében visszafizet.”

A képviselő-testületi ülésen egyebek mellett elfogadták a községben lévő több mint 7 ezer hektárnyi mezőgazdasági terület rendezésének és használatának idei programját is.

Magyarkanizsa
kkt
Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
parkosítás
parkoló
terület
Közművek
Rekecki Rudolf
szennyvíztisztító
banki kölcsön
Európai Unió

Most

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.