Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa is csatlakozott a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány létrehozásához

2019-08-01
15:36
2019-08-01
19:16
Forrás
Pannon RTV
A község területet biztosít, lehetőséget teremt a közművekre való csatlakozásra, parkolókat épít ki és parkosít.

Magyarkanizsán jön létre a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány. Természetesen ez volt a fő témája a helyi képviselő-testület mai ülésének. A komplexum működését irányító alapítványnak három társalapítója lesz, ezek egyike Magyarkanizsa önkormányzata. A képviselők ezt ma megszavazták, és döntöttek az akadémia igazgatóbizottságának magyarkanizsai tagjáról is.

Már többször is hírt adtunk arról, hogy Magyarkanizsa ad majd otthont a jövőben a Birkózóakadémiának, amelyet a népkert mellett, a Sport és Rekreációs Központ keretein belül fognak kiépíteni, mintegy 2720 négyzetméteren. Ebbe a négyzetméterbe beletartozik egy 800 négyzetméteres birkózócsarnok is, valamint a hozzá tartozó 49 személyes kollégium.

A kiépülő Vajdasági Birkózóakadémiával kapcsolatos napirendi pontokról egyhangúlag döntött a képviselő-testület. Azt a kötelezettséget vállalta magára az önkormányzat, hogy biztosítja az akadémia működéséhez szükséges telket, biztosítja a közművekre való csatlakozás lehetőségét, valamint parkolókat épít ki az épület környékén és parkosítja is a területet. Az akadémia igazgatóbizottságának tagja Rekecki Rudolf, a magyarkanizsai Potisje Birkózó Egyesület elnöke lesz. Szarapka Ede, alelnök, KKT, Magyarkanizsa: „Ez egy nagyon szép történet Magyarkanizsán, tehát a következő években Birkózóakadémia fog épülni, zömében az alapítvány fogja finanszírozni az akadémia felépülését, és ez egy sikertörténetnek kell, hogy legyen a községünkre nézve.”

Az ellenzéki képviselők, bár örülnek az akadémiának, aggodalmukat fejtették ki a működési költségek biztosításáról. Nem kell aggódni, ezeket magyar kormány állja - nyugtatott meg mindenkit a polgármester, Fejsztámer Róbert. „Mindezen költségek, a tervezéstől az építkezés befejezéséig, már döntés született róla a magyar kormány részéről, hogy támogatni fogják ezt a beruházást, és én úgy gondolom, hogy mivel ez egy közös erő és egy közös erőfeszítés, hogy ez jól tudjon működni, továbbra is számítani tudunk majd a magyar kormány támogatására.”

Az ülésen emellett szó esett az Európai Unió által finanszírozott szennyvíztisztítóról is. Az önrészt az önkormányzat banki kölcsön formájában biztosítaná. Miloš Kravić, elnök, községi képviselő-testület, Magyarkanizsa: „Határozatot hoztunk a szennyvíztisztítóval kapcsolatos projekthez kötődően. Ennek összköltsége 1,9 millió euró, melyet az Európai Unió biztosít, de a projekt megvalósulásához a magyarkanizsai községnek kölcsönre van szüksége, mégpedig 170 millió dinár értékben, amelyet az Európai Unió a megvalósulás ütemében visszafizet.”

A képviselő-testületi ülésen egyebek mellett elfogadták a községben lévő több mint 7 ezer hektárnyi mezőgazdasági terület rendezésének és használatának idei programját is.

Magyarkanizsa
kkt
Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány
parkosítás
parkoló
terület
Közművek
Rekecki Rudolf
szennyvíztisztító
banki kölcsön
Európai Unió

Most

21:38, Frissítve: 21:44

Đoković negyeddöntős Bécsben

Novak Đoković bejutott a negyeddöntőbe a bécsi keménypályás férfi tenisztornán, miután 7:6 (13-11), 6:3-ra legyőzte a horvát Borna Ćorićot.

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.