Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Apczi Jenő

Magyarkanizsa: elfogadták a községi költségvetés módosítását

2021.11.25
13:22
2021.11.25
16:10
Forrás
Pannon RTV
Ezzel az év végéig biztosítva van az önkormányzat és az intézmények zavartalan működése.

Megszavazták a vagyonadóra vonatkozó rendeletjavaslatot, amely a 2022-es évben meghatározza az ingatlanok négyzetméterenkénti árát Magyarkanizsai Községben. Emellett határozat született Adorján Helyi Közösség 2022. és 2031. közötti időszakban fizetendő önkéntes járulék bevezetéséről is a magyarkanizsai Községi Képviselő-testület XI. ülésén. Továbbra is Tolnai Csaba tölti be a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ igazgatói posztját. Az ülésen egyébként elfogadásra került a 2021-es évi községi költségvetés módosítás is.

Pannon RTV/ Apczi Jenő

Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „A módosításra azért volt szükség, hogy az év végéig biztosítva legyen az önkormányzat és az intézmények zavartalan működése, másrészről a minisztérium általi álláspontja, hogy a költségtervezet megvalósulásához minél jobban igazodjon. Ezzel a módosítással 88-90 százalékos megvalósulás várható. Folyamatban van egy új projektum, a velebiti kultúrotthon energetikai beruházása és fejlesztése 18 + 5,4 millió dinár értékben. Határozatot fogadtunk el a költségvetés januári és szeptemberi teljesítéséről is, melynek kapcsán elmondható, hogy a mérleg pozitív. Több beruházás is megvalósult, de a Népkertben a játszótér kialakítása folyamatban van.”

Magyarkanizsa
költségvetés
Pletikoszity Tibor

Most

15:13, Frissítve: 15:55

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, a magyar emberi erőforrások minisztere és Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
15:07

Áder János: Meg kell védeni az EU határait és értékeit

Európára fokozódó migrációs nyomás nehezedik majd a következő hónapokban, években, ezt az Európai Unió nem szemlélheti tehetetlenül, fel kell készülni, és az EU határait, közös értékeit meg kell védeni - mondta Áder János magyar köztársasági elnök.
14:18, Frissítve: 16:08

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű