Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarkanizsa: elfogadták a romák helyzetének javításáról szóló cselekvési tervet

2022.10.27
17:19
Forrás
Pannon RTV
Ülésezett a községi képviselő-testület.

A Magyarkanizsa községben élő romák helyzetének javításáról szóló cselekvési tervet is elfogadták a 2022-2026-os időszakra vonatkozóan a magyarkanizsai községi képviselő-testület ülésen. Jóváhagyták továbbá az Alapfokú Zeneiskola, valamint a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény éves jelentését és beszámolóját.

Pannon RTV

Pletikoszity Tibor, magyarkanizsai önkormányzati frakcióvezető, VMSZ: „Ki kell emelnem, hogy változások lesznek a községi földterületekben kárt okozók szankcionálásában. Ugyanez vonatkozik az eszközökben és az objektumokban kárt okozókra is. Meghatározott kártérítést kell fizetni az utak állapotában kárt tevőknek, akár egyéni termelőkről, akár vállalkozásokról legyen szó. Erre a nagyon gyakran kiszántott mezei utak helyreállítása miatt van szükség.”

Magyarkanizsa
kkt
Pletikoszity Tibor

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 16:24

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.