Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa: A felnőtt lakosság 34 százaléka már kapott egy adag oltóanyagot

2021.05.14
10:30
2021.05.14
17:37
Forrás
Pannon RTV
Közel 5800 polgár kapta meg az első adag védőoltást a koronavírus ellen Magyarkanizsa Községben, 4100 lakos pedig már a második dózist is felvette.

A magyarkanizsai Egészségházban továbbra is nagy az érdeklődés a koronavírus elleni védőoltások iránt. A délelőtt folyamán a Pfizer által gyártott védőoltás első és második adagját vehették fel a helyiek.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Jaksi Gábor, Magyarkanizsa: „A Pfizer második dózisát veszem fel most. Az első után a karomban egy kis izomfájdalmat éreztem, de semmi mást. Elég sok ismerősöm felvette, sőt mondhatom, hogy jóformán mindenki.”

A magyarkanizsai Bata Viktor nem sokat tétovázott, hogy felvegye-e a vakcinát. Környezetében is többen így döntöttek. „Az utazás végett szeretném felvenni a vakcinát. A Pfizer második dózisát veszem ma fel.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa Községben a legnagyobb érdeklődés a kínai Sinopharm oltása iránt van, azonban ez most jelenleg nem elérhető a Tisza-parti községben. Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Mondhatjuk, hogy a szabad védőoltásra megnövekedett, mivel, hogy új szabályzat lépett életbe, tehát 16-tól 18 éves korig a fiatalkorúak is felvehetik és itt a határ mentén ez nagy érdeklődéssel jár, mivel sok középiskolás tanuló Magyarországon tanul. Ott nem vehetik fel a védőoltást és itt veszik fel nálunk a védőoltást, illetve a kettős állampolgárok, illetve a várandós és szoptatós asszonyok is igénylik most már a védőoltást.”

Az oltóponton való oltással párhuzamosan a terepi oltás is folyamatos. A hét folyamán 45 házi látogatás keretében kaphatták meg olyanok a védőoltást, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak bemenni az oltópontra.

Magyarkanizsa
védőoltás
vakcina

Most

17:32, Frissítve: 17:41

Két támadóval a magyarok a portugálok ellen

Marco Rossi szövetségi kapitány két támadót, Szalai Ádámot és Sallai Rolandot is a kezdőcsapatba nevezte a magyarok portugálok elleni nyitómérkőzésén a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon.
15:53, Frissítve: 16:56

Vučić: Nem ismerjük el Koszovó függetlenségét

Szerbia és Koszovó képviselői Brüsszelben tárgyaltak. A megbeszélés után Aleksandar Vučić kiemelte, hogy Kurti azért jött Brüsszelbe, hogy kijelentse, semmiben sem fog megállapodni, és hogy megtudja mikor ismerjük el Koszovó függetlenségét.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.