Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa jó példa a nemzetközi és a tartományi együttműködés tekintetében

2021.05.20
14:20
2021.05.20
16:49
Forrás
Pannon RTV
A helyi önkormányzat lehetőségeinek feltérképezéséről és a már megvalósult Európai Uniós projektekről is egyeztetett Aleksandar Sofić Magyarkanizsa község önkormányzatának képviselőivel.

A tartományi régiófejlesztésért felelős titkárral Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester egyeztetett.

A találkozón a tartományi titkár elmondta, a magyarkanizsai önkormányzat jó példával szolgál a nemzetközi együttműködések tekintetében, valamint a tartományi kormánnyal is jó kapcsolatot ápol.

Aleksandar Sofić tartományi régiófejlesztésért felelős titkár: „Korábban Magyarkanizsa községnek és a partnereinek 4,7 millió euró jutott az európai uniós alapokból. A tartományi kormány pedig az elmúlt öt évben több mint 430 millió dinárt fektetett be Magyarkanizsa községben.”

Az illetékesek látogatást tettek a helyi Szociális Védelmi Szolgáltató Központban, ahol az intézményen belül jelenleg is fut egy projekt az Európai Unió finanszírozásával.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Itt most a helyszínen megmutattuk azt is, hogy gyakorlatban hogyan hasznosítható, tehát, hogy az Európai Uniós pályázatok nem csak konferenciákból és szakmai anyagokból állnak, hanem konkrét megvalósításokból, konkrét gyakorlati haszonnal járó projektekből is állnak. Bízom benne, hogy Magyarkanizsa község önkormányzata az elkövetkező 10 évben is nagyon jól fog teljesíteni ezen az európai uniós projekt együttműködési területen.”

A polgármester hozzátette, hatalmas segítséget jelent az is, hogy az európai uniós projektek 15 százalékos részfinanszírozását az illetékes tartományi szerv pályázaton keresztül át szokta vállalni.

Magyarkanizsa
Aleksandar Sofić
Fejsztámer Róbert
tartományi kormány
együttműködés

Most

15:49, Frissítve: 16:01

Együtt a sikerért!

Együttműködési megállapodást írt alá több szerbiai szabad övezet és az ezekben működő vállalatok illetékesei. Ehhez csatlakoztak egyebek mellett szállodák, a szabadkai Építőmérnöki Kar és egyéb partnerek.
14:41, Frissítve: 16:07

Megérkezett a Petőfi-busz Vajdaságba

A Petőfi Irodalmi Múzeum „Átröpülök hosszában hazámon” című vándorkiállítása a vajdasági Mozdulj! Petőfi! programsorozat részeként három napon át Vajdaság hat településen állomásozik.

Népszerű