Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa község területén is megkezdték a folyékony fertőtlenítőszerek osztását

2020.03.30
11:17
2020.03.30
11:22
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai piactéren a helyi Komunalac Kommunális Közvállalat munkatársai osztották a szert, amely vírusölő hatású és alkalmas a hatékony tisztításra.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Március 21. óta mintegy 4.000 liter fertőtlenítőszert osztottak ki a község intézményeinek, az élelmiszerüzleteknek, gyógyszertáraknak, pékségeknek, a több embert foglalkoztató vállalatoknak és a társasházak lakóközösségeinek.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Mától kezdődően minden hétfőn és csütörtökön beszerezhetik a polgárok a szert, mindenki a saját helyi közösségében. Háztartásonként három liter oldat jár minden családnak. A 65 évnél idősebb községbeli polgároknak pedig lehetőségük van az adott helyi közösségnél telefonon érdeklődni, akiknek az aktivisták rövid időn belül eljuttatják a fertőtlenítőszert. A nátrium hipoklorit oldat készítését a magyarkanizsai Tiszamenti Vízművek Kft. végzi akkora mennyiségben, amekkorára szükség van a község területén - hangsúlyozták az illetékesek.

Magyarkanizsa
fertőtlenítőszer

Most

18:45, Frissítve: 18:58

Dušan Duda Ivkovićra emlékeztek a parlamentben

Aleksandar Vučić szerb államfő azt mondta, büszke arra, hogy Szerbiának volt egy ilyen embere, aki bár fizikailag eltávozott, de soha nem hagyja el Szerbiát, és az ország sem fogja őt elfelejteni.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.