Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Magyarkanizsa község: Több mint 600-an vették fel a koronavírus elleni védőoltást

2021-01-26
13:14
2021-01-26
17:40
Forrás
Pannon RTV
133 személy a Pfizer-BioNTech, míg 500 a kínai gyártmányú vakcinát kapta meg.

Ahogy országos szinten, így a Magyarkanizsai Egészségházban is mától csak azok kaphatják meg a védőoltást, akik elektronikus úton jelentkeztek a védőoltás felvételére és időponttal rendelkeznek. A községben egyébként zökkenőmentesen folyik az immunizáció.     

Nagy az érdeklődés Magyarkanizsa községben a koronavírus elleni védőoltás iránt. A jelentkezők többsége családjuk megvédése érdekében illetve utazás miatt döntött a vakcina felvétele mellett.

Virág Teréz: "Szeretnénk utazni a lányomékhoz Németországba és az egészségünk végett."

Mindazok akik önként jelentkeztek a vakcina felvételére többnyire a kínai védőoltás mellett döntöttek.

Börcsök József: "Én a kínai vakcinában is megbízom, és annak hatásfokában. Ez az a régi típusú megölt vírusokból készített, amit anno a mi korunkban is kaptunk."

Pannon RTV

Puskás Károly szívbetegsége miatt döntött úgy, hogy jelentkezik az oltásra. Ő már a második adag vakcina felvevésére várt kedd délelőtt. Semmi mellékhatást nem tapasztalt az első vakcina után.
"Semmi utóhatást nem éreztem, kivéve aznap este és éjszaka egy kicsit ott a bal karnál lévő izomnál fájt, de az is másnapra elmúlt."

Magyarkanizsa községben több mint 600 polgár igényelte a védőoltást. Napi szinten folyik az immunizáció, folyamatosan érkeznek az önkéntesek.

Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója: "Sajnos az állam tegnap szigorításokat hozott be, csak 65 év alattiaknak adhatjuk be a vakcinát és azoknak akik jelentkeztek a euprava.gov.rs honlaon. Illetve a 65 év felett a mi listánkról is hívhatunk be polgárokat, ha van szabad időpont. Nagyon szépen megkérjük a lakosságot, hogy bejelentkezés nélkül ne jöjjenek."

Szerdán a község területén újabb 72 polgár veheti majd fel a védőoltást.

Magyarkanizsa
védőoltás
immunizáció
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.