Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa község: Új autóbusz-megállók, bővül a vízvezeték-hálózat

2020-06-05
13:59
2020-06-05
14:08
Forrás
Pannon RTV
Két új és két felújított autóbusz-megállóval bővült Magyarkanizsa község, hamarosan megkezdik a Kispiacot Szabadkával összekötő vízpumpa-állomást és a hozzá tartozó vízvezeték-hálózatot építését is.

Felújított megállókat Ilonafalu és Horgos kapott, míg az új megállók Velebitre és Kispiacra kerültek. Nebojša Rakić, magyarkanizsai alpolgármester kiemelte, az elmúlt két év alatt a megállók lecserélésére és karbantartására összesen 1 millió dinárt biztosított Magyarkanizsa önkormányzata: „Ezzel a lakosainknak, akik a községközi közlekedést használják sikerült egy formában teljesen új autóbusz-megállókat biztosítani az említett négy helyi közösségben, lehetővé téve számukra, hogy megfelelő körülmények között várakozzanak a járatokra.”

A munkálatok ezzel nem állnak meg a községben, ugyanis egy vízpumpa-állomás és a vízhálózat teljes kiépítésével összekötik Kispiacot a szabadkai hálózattal, így a noszai és a Szabadkai út mentén lévő háztartások is vezetékes vízzel rendelkeznek majd.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Nagyjából egy hónap múlva be fog fejeződni a közbeszerzés és itt ahol most állunk, itt egy átemelő, egy pumpa-állomás fog kiépülni, hogy a nyomást tudja biztosítani Szabadka irányába és utána a vízvezeték rá fog csatlakozni a Noszáról Kispiac felé érkező vízvezetékre, így majd a noszaiak és a kispiaciak azt a tisztított vizet fogják inni, ami a kispiaci tisztító-állomásról jön.”

A 10,5 millió dináros beruházás tartományi támogatásból és Magyarkanizsa önkormányzatának költségvetéséből valósul meg.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Nebojša Rakić

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.