Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Magyarkanizsa községben stabil a járványhelyzet

2021.08.11
12:56
2021.08.11
16:06
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt két hét alatt egy új koronavírus-fertőzöttet sem vettek nyilvántartásba.

Több mint 7100-an vették fel a koronavírus elleni védőoltás első dózisát Magyarkanizsa Községben. A Magyarkanizsai Egészségházban jelen pillanatban a kínai Shinoparm és a Pfizer védőoltás közül választhatnak az érdekeltek.

Magyarkanizsa Községben csökkent a vakcina iránti érdeklődés. A Tisza-menti településen szerdán mindössze húsz személy vette fel a védőoltások valamelyikét.

Folyamatos az immunizáció a Magyarkanizsai Egészségházban. A magyarkanizsai Puskás Károly, szívbetegsége miatt döntött úgy, hogy felveszi a védőoltást. „Én úgy döntöttem, hogy ha nálunk is ez az álláspont alakul ki, és meglesznek az időpontok, akkor felveszem a harmadikat is. Mert az a véleményem, hogy én nem tudom felülbírálni egy szakember véleményét.”

A nyári hónapokban igaz valamelyest csökkent az oltakozási kedv a felnőttek körében, viszont egyre több 12 év feletti gyermek jelentkezik a védőoltások valamelyikére - mondja Gyólay Karolina, a Magyarkanizsai Egészségház igazgatója. „Az új javaslatok alapján 12 éves kor felett gyermekgyógyász vizsgálata mellett felvehetik a gyerekek is a Pfizer védőoltást, és meglepő módon nagy az igény. A gyerekek iskolába, bentlakások kollégiumba, illetve egyetemekre iratkoznak, ahová szükséges a védőoltás felvétele.”

Az igazgató hozzátette, hogy szerinte a lakosok továbbra is betartják a szabályokat, ami azzal is bizonyítható, hogy az elmúlt két hétben Magyarkanizsa Községben nem jegyeztek fel új koronavírussal fertőzött beteget.

járvány
koronavírus
Magyarkanizsa
Dr. Gyólay Karolina
oltás
vakcina

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.