Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa önkormányzata rendszeresen méri a légszennyezettséget

2019-02-11
19:04
2019-02-12
15:55
Forrás
Pannon RTV
Alacsony a légszennyezettség szintje Magyarkanizsán. Az illetékesek szerint bár fűtési szezon van, mégis a megengedett határértékek alatt maradt a levegő szennyezettségi szintje.

A légszennyezettséghez nagyban hozzájárul a fűtési szezon. Magyarkanizsa község lakosságának nagy hányada használ hagyományos fűtési módszert, azaz fával vagy szénnel melegednek télen. Lévai Dávid, Magyarkanizsa: „Legtöbbször fával tüzelünk már második éve, hogy ott élünk abban a házban, és fával fűtünk, javarészt fával, csumával is, de a legtöbb az fa.”

Halász Mónika környezetvédelmi mérnök szerint sokszor az emberek nem is tudják, milyen káros anyagokat tüzelnek el: „Sajnos még most is lehet érezni, hogy sok helyen gumit, műanyagot betüzelnek az emberek. Lehet, hogy nincsenek is tudatában annak, hogy ez mekkora károkkal jár, mekkora problémát okoz, és milyen súlyos megbetegedéseket tud előidézni.”

Magyarkanizsa önkormányzata már 2010 óta végez rendszeres méréseket a légszennyezettség tekintetében is. Sáfrány Attila, építészügyi és felügyelőségi főosztályvezető, Magyarkanizsa: „Nagyobb gondjaink nincsenek a levegő minőségét illetően, annak ellenére, hogy a községünk területén igen sokan használják a hagyományos fűtési módokat, de a mért adatok messze alulmaradnak a különböző rendeletekben meghatározott határértékektől.”

Sáfrány Attila hozzátette, hogy alacsony légszennyezettség elsősorban annak köszönhető, hogy Magyarkanizsa ipara főleg a földgázt használja, amely az egyik legkörnyezetbarátabb megoldás a gyártásban.

légszennyezettség
Magyarkanizsa

Most

14:25, Frissítve: 14:32

Kiszebáb-égetés Kispiacon is

Kicsik és nagyok egyaránt jelmezt öltöttek, majd a helyi iskolától a művelődési otthonig kísérték és hagyományosan elégették a kiszebábokat, így elűzve a telet, a betegségeket és a minden rosszat.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.