Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa is pályázott az energiahatékonyságot célzó támogatásra

2021.05.28
16:25
2021.05.28
20:49
Forrás
Pannon RTV
Több szerbiai település mellett Magyarkanizsán is lehet majd pályázni a tervek szerint az energiahatékonyságot célzó állami támogatásra. A szerb energetikai minisztérium programja keretében nyílik majd lehetőség a támogatás igénylésére.

A magyarkanizsai önkormányzat 5 millió dinárt szán erre a projektre, amit az energetikai minisztérium ugyanennyi összeggel toldana meg – mondta el a Közügyekben tegnap Fejsztámer Róbert polgármester.

„Ha támogatják a pályázatunkat, akkor lesz egy 10 millió dináros keret, amihez a lakosoknak is, akik pályázni fognak, hozzá kell tenniük még 50 százalékot. Ez azt jelenti, hogy összesen 20 millió dináros keretet tudunk majd – úgymond - beépíteni a községi lakóépületekbe. Ez az energiahatékonyság minden területére kiterjed. Legyen ez ajtó, ablak, tehát nem csak szigetelés és napelem, hanem bármi, ami a ház energiahatékonyságához kapcsolódik.”

Magyarkanizsa
nyílászárócsere
pályázat
Fejsztámer Róbert
energiahatékonyság

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.