Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsa is pályázott az energiahatékonyságot célzó támogatásra

2021.05.28
16:25
2021.05.28
20:49
Forrás
Pannon RTV
Több szerbiai település mellett Magyarkanizsán is lehet majd pályázni a tervek szerint az energiahatékonyságot célzó állami támogatásra. A szerb energetikai minisztérium programja keretében nyílik majd lehetőség a támogatás igénylésére.

A magyarkanizsai önkormányzat 5 millió dinárt szán erre a projektre, amit az energetikai minisztérium ugyanennyi összeggel toldana meg – mondta el a Közügyekben tegnap Fejsztámer Róbert polgármester.

„Ha támogatják a pályázatunkat, akkor lesz egy 10 millió dináros keret, amihez a lakosoknak is, akik pályázni fognak, hozzá kell tenniük még 50 százalékot. Ez azt jelenti, hogy összesen 20 millió dináros keretet tudunk majd – úgymond - beépíteni a községi lakóépületekbe. Ez az energiahatékonyság minden területére kiterjed. Legyen ez ajtó, ablak, tehát nem csak szigetelés és napelem, hanem bármi, ami a ház energiahatékonyságához kapcsolódik.”

Magyarkanizsa
nyílászárócsere
pályázat
Fejsztámer Róbert
energiahatékonyság

Most

14:13

Elkezdődött a IV. Synergy fesztivál

Elkezdődött a negyedik Synergy fesztivál az Újvidéki Színházban. A nyelvi és etnikai kisebbségek színházának találkozóján december 12-ig hat város társulata fog szerepelni hét előadással.
13:56, Frissítve: 14:04

A bővítés a jövő kulcsa?

Az Európai Unió bővítési politikája, a nyugat-balkáni országok uniós csatalakozása, továbbá a migráció problémájának megoldása is napirenden szerepelt a tegnapi A bővítés a jövő kulcsa? elnevezésű konferencián Budapesten.
12:13, Frissítve: 12:18

Vakcinakarácsonyfa - már ilyen is van

Nem mindennapi karácsonyfát állítottak fel Románia egyik legnagyobb oltópontján. A fa három méter magas és körülbelül 19 000 üres koronavírus elleni oltóanyagos üvegből áll.

Népszerű