Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa: Szólnak, ha változik a védőoltás felvételének időpontja

2021.03.10
09:57
2021.03.10
16:18
Forrás
Pannon RTV
Az esetleges időpontváltozásról a magyarkanizsai Vöröskereszt önkéntesei értesítik a polgárokat.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Több esetben változhatnak a koronavírus elleni védőoltás felvételének időpontjai Magyarkanizsa községben. Ennek egyik oka például a védőoltás típusa, ugyanis egy ampulla több adagnyi oltóanyagot tartalmaz - magyarázzák az illetékesek. Az időpontváltozásokról a magyarkanizsai Vöröskereszt önkéntesei telefonon keresztül értesítik a polgárokat.

Pannon RTV/Apczi Jenő

A koronavírus elleni vakcina felvétele kapcsán időpontra hívják a lakosokat, viszont ez a meghatározott idő módosulhat - mondta Gyólay Karolina a magyarkanizsai Egészségház igazgatója. Ennek egyik oka a védőoltás típusa, ugyanis egy ampulla több polgár beoltására elég. „Ez azért van, mert a vakcina, a védőoltás fajtájától is függ, hogy milyen gyorsasággal kell, hogy beadjam a védőoltást, mivel a védőoltás-applikáció úgy adja, hogy tíz percre egy páciens. Ezt mi nem tehetjük meg, nem húzhatjuk ennyire szét, különösen egy Pfizer-BioNTech védőoltásnál, vagy egy Astra Zenecánál, aminél össze kell várni a hat, illetve a tizenegy embert, hogy elkezdhessük a védőoltás beadását. Ugyanis, amint felnyitjuk a védőoltást, nagyon gyorsan be kell adni a megadott számú embernek.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az esetleges időpontváltozásról a magyarkanizsai Vöröskereszt önkéntesei értesítik a polgárokat. Ugyanakkor az oltásra jelentkezők sokszor kételkednek a hívás hitelességében - mondta Cseszkó Mónika, a helyi Vöröskereszt titkára. „Az önkormányzat felől jött a felkérés, február 10-e óta három önkéntesünk segítse az Egészségház munkáját, ahova pontos időpontra hívják a lakosságot. Nagyon gyakran találkoznak az önkéntesek azzal, hogy a polgárok gyanakodnak, telefonon nem hisznek el mindenkinek mindent, de ez jó. Ezek az önkéntesek az Egészségház nevében telefonálnak, és megadják azt az időpontot, amire jönniük kell.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Az illetékesek arra kérik a polgárokat, hogy abban az időpontban jelenjenek meg az oltóponton, amelyet a Vöröskereszt önkénteseivel előzőleg telefonon egyeztettek.

Magyarkanizsa
időpont
védőoltás
vakcina
Gyólay Karolina
Cseszkó Mónika

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű