Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai önkormányzat fedezi a középiskolába iratkozók orvosi vizsgálatát

2019.05.30
15:35
2019.05.30
18:14
Forrás
Pannon RTV
Idéntől a magyarkanizsai önkormányzat állja a középiskolába iratkozó községbeli diákok orvosi vizsgálatának költségét. Erről is döntöttek a magyarkanizsai Községi Képviselő-testületi ülésén.

Magyarkanizsa községben jelenleg 228 nyolcadikos diák van, akiknek kötelező orvosi vizsgálaton kell részt venniük a középiskolába való iratkozáshoz. Kávai Szabolcs, helyi oktatással megbízott tanácstag az ülésen elmondta, a községbeli diákoknak a magyarkanizsai Egészségházban kell a vizsgálaton részt venni, és csak a bizonyítványt kell a helyszínen felmutatni. Kávai Szabolcs, oktatással megbízott tag, Magyarkanizsa KT: „A gyerekeknek, illetve a szüleiknek nem kell komoly, bürokratikus eljárást elvégezniük ahhoz, hogy igénybe vehessék ezt a szolgáltatást. Elég, ha a diák könyvecséjüket felmutatják az orvosi vizsga alkalmával, és akkor az önkormányzat természetesen utólag ezt az Egészségháznak ki fogja fizetni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Erre vonatkozóan az önkormányzat 250 ezer dinárt különít el a költségvetésből. Az iratkozáshoz szükséges orvosi bizonylat költségét az illetékes minisztérium határozza meg, ugyanis az szakonként változhat, így az 550 dinártól majdnem ezer dinárig terjedhet. A javaslatot a képviselők elfogadták.

Szarapka Ede, alelnök, KKT, Magyarkanizsa: „A szülők és a diákok szempontjából ez egy tehermentesítés lesz és ez egy újabb szép gesztus, hogy a pozitív javaslatokat, jöjjön az a hatalmi, vagy az ellenzéki oldalról, azt ugyanúgy tudjuk támogatni, és be tudjuk építeni a község működésébe.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A képviselő-testület ülésén emellett arról is határozatot hoztak, hogy az idei évtől bővítik a nyilvános elismerések listáját, és ezentúl fiataloknak szóló Juventus-Pro Urbe Érdemérmet is osztanak majd.

Magyarkanizsa
iratkozó
orvosi vizsgálat
Községi Képviselő-testület
Kávai Szabolcs
Szarapka Ede

Most

22:16

75 éves a Hét Nap

75 éves a vajdasági magyarság hetilapja, a Hét Nap. Az 1946-ban alapított újság még mindig fontos az itt élők számára. Pillantsunk most egy kicsit bele a Hét Nap múltjába és jelenébe.
19:00, Frissítve: 19:25

Biztonságosan két keréken

Közlekedésbiztonsági képzésen vettek részt a szabadkai Kizúr István Általános Iskola diákjai. Az Európai Mobilitási Hét keretein belül a tanulók a kerékpározás szabályait sajátították el.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.