Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Magyarkanizsán döntöttek, ki kap energiahatékonysági támogatást

2022.09.21
11:09
2022.09.21
15:32
Forrás
Pannon RTV
77 Magyarkanizsa községbeli személy pályázott sikeresen az energiahatékonysági pályázaton.

Nyílászárók cseréjére, földgáz- és biomasszakazánok beszerzésére és felszerelésére, a meglévő csőhálózat, a radiátorok fűtőtestjeinek és kísérő eszközeinek a lecserélésére vagy újak beépítésére, hőpumpák és a fűtési rendszer kiegészítőinek beszerzésére és beépítésére, valamint napkollektorok beszerzésére és beszerelésére pályázhattak a községbeli lakosok.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A magyarkanizsai File Erzsébet is a nyertes pályázók között van, aki közel 40 éves nyílászáróit tudja most lecserélni a támogatásnak köszönhetően. Az elöregedett ablakok már nem fukcionáltak megfelelően, így nem is volt kérdés számára, hogy részt vesz-e a pályázaton. „Most minden megdrágult, és ebben az évben már nem is tudtam volna kivitelezni, úgyhogy nekem ez nagyon nagy segítség. Épp a születésnapomon értesítettek, hogy megkaptam, és én ennek tényleg nagyon örülök.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A pályázat iránt nagy volt az érdeklődés. Több mint 110 személy jelentkezett Magyarkanizsa község területéről, közülük 77 sikeres pályázó került ki. Hat kivitelező végzi majd el a munkálatokat a község területén. Csőke Rudolf, a közigazgatási hivatal munkatársa, Magyarkanizsa: „Első körben volt egy pályáztatás a kivitelezők irányába, majd azt követte a lakossági pályázati kiírás. A formai és a pályázati anyag elbírálását követően volt egy első körű terepbejárás, ahol a bizottság meggyőződött az adatok hitelességéről, és ezt követően született meg a nyertesek végleges listája.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az önkormányzat 5 millió dinárral járult hozzá a pályázati keretösszeghez. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ha a minisztérium újra országos szinten megfelelő mennyiségű pénzt biztosít erre, akkor biztos vagyok benne, hogy Magyarkanizsa ebből nem fog kimaradni, mivel községi és önkormányzati szinten is fontos az, hogy minél energiatudatosabbak és energiahatékonyabbak legyünk mindannyian.”

Magyarkanizsa községben egyébként a nyílászárók cseréjére irányuló pályázat volt a legnépszerűbb.

Magyarkanizsa
energia
energiahatékonysági pályázat
végső lista
eredmény
támogatás

Kapcsolódó tartalmak

Most

08:32

No filter a Desirén

A Stúdió K Színház előadásával és Lajkó Félix koncertjével kezdetét vette a tizennegyedik Desiré fesztivál Szabadkán.

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.