Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Már januárban ülésezik a szabadkai VKT

2022.01.19
11:34
2022.01.19
16:20
Forrás
Pannon RTV
Dr. Pásztor Bálint, a Városi Képviselő-testület elnöke sajtótájékoztatón ismertette az ülés főbb napirendi pontjait. A Vízművek és a Gázművek beruházásait is megvitatják a képviselők.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Egyebek mellett a csatorna- és a vízvezeték, valamint a gázhálózat bővítése, útépítések és azok karbantartása várható idén Szabadkán és a környező településeken - jelentette be a szabadkai VKT elnöke, dr. Pásztor Bálint, a képviselő-testület ülése előtti sajtótájékoztatóján. A 12 szabadkai közvállalat és két kft. programját a holnapi VKT ülésen vitatják majd meg.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Az elmúlt tíz évben először ül össze már januárban Szabadka Város Képviselő-testülete - mondta dr. Pásztor Bálint a csütörtöki ülést beharangozó sajtótájékoztatón. A szabadkai VKT elnöke elmondta, megvitatják több szabadkai közvállalat programját, és már januárban döntenek ezek elfogadásáról. Az ülésen 12 szabadkai közvállalat és két kft. programját hagyhatják jóvá. „6,5 milliárd dinárt ölelnek fel ezek a programok. Fontos azt elmondani, hogy az, hogy ez az összeg növekedett, nem áremelés következménye, hiszen a város nem emelte és a közvállalatok sem emelték a szolgáltatások árait az elmúlt időszakban, és ez így is fog maradni. Ez a növekmény annak köszönhető, hogy a város egyre nagyobb területét tudják a közvállalaktok lefedni a szolgáltatásaikkal.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

A januári VKT ülésen egyebek között szó lesz a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat beruházásairól, amelyek során csaknem 120 szabadkai, palicsi, bajmoki, illetve csantavéri utcában építik majd ki a csatornahálózatot a Tiszta Szerbia projekt részeként. Bajmokon és Csantavéren szennyvíztisztítók is épülnek majd. A Vízművek a Vasutas Helyi Közösségben a csatorna- és vízvezeték-hálózat bővítésére, illetve a Zorka Helyi Közösségben a vízvezeték-hálózat bővítésére különít majd el pénzeszközöket, összesen 30 millió dinárt. A Szabadkai Gázművek beruházásai pedig 13 kilométer hosszúságban bővítik majd a gázhálózatot. „Szeretném a polgárokat arra buzdítani, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, hogy a gázhálózatra történő csatlakozás immár 12 havi részletfizetés formájában is törleszthető. A Gázművek az eddigi 350 csatlakozás helyett 500 csatlakozás realizálását irányozta elő.”

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Ezenkívül útkarbantartási, illetve útépítési beruházások is lesznek. Dr. Pásztor Bálint elmondta, ezután a közvállalatok nyerseségük csak 50 százalékát fogják a város költségvetésébe befizetni, nem úgy, mint eddig, azaz csaknem a kétharmadát. Ezzel a nyereségük másik felét fejlesztésekre fordíthatják.

Dr. Pásztor Bálint
Szabadka
Szabadkai VKT
napirend
Vízművek és Csatornázási KKV
Gázművek Kommunális Közvállalat
beruházás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:14, Frissítve: 19:21

Olcsóbb lett a disznóhús

Néhány hét alatt közel 100 dinárt a csökkent a sertés élő súlyának kilogrammonkénti ára. Jelenleg mintegy 200 dinárt adnak kilogrammjáért, viszont az ár naponta ingadozik.
16:29, Frissítve: 16:35

Európa újabb válaszút előtt

Ne hagyjuk, hogy az illegális migráció és a menekültkérdés összemosásával a valóban rászorulóknak fordítsanak hátat - Hölvényi György sajtóközleménye.
15:22, Frissítve: 19:07

Újvidék Város napja

Ma van Újvidék Város napja. 1748 február elsején emelte Mária Terézia szabad királyi városi rangra Újvidéket. A 275. évfordulóról a Szerb Nemzeti Színházban emlékeztek meg politikusok, közéleti személyek.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.