Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Már nem ázik be a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola

2020-10-28
11:40
2020-10-28
16:32
Forrás
Pannon RTV
A napokban fejezték be a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola tetőszerkezetének javítását. A munkálatokat az önkormányzat támogatta, amelynek képviselői ma megtekintették a végeredményt.

Az iskola vezetősége februárban vette észre, hogy beázik a mennyezet. Mint kiderült, a tornaterem feletti tetőszerkezet sérült. Rögtön engedélyt kaptak a javítási munkálatokra, azonban a tavaszi járványügyi helyzet miatt nem tudták elkezdeni a munkálatokat.

Gordán Kolos, a zentai Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatója: „Aztán szeptember folyamán kaptam egy jó hírt, hogy megkezdődhetnek a munkálatok. 80 méter hosszan cserélték ki a fedőelemeket. Kb. 10 elemet helyeztek fel. Reméljük, hogy a tél beálltával nem fog beázni a tetőnk és a padlásunk.”

A munkálatokat Zenta Község Önkormányzata 300 ezer dinárral támogatta.

Juhász Attila, a zentai Községi Tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja: „A Petőfi Sándor Általános Iskola, mivel Zentán most négy új iskolánk lett, egyike azon iskoláknak, ahol most nem volt lehetőség nagyobb beruházásra, de az állagmegőrző és működést biztosító beruházásokat minden tanintézményben igyekszünk elvégezni.”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az iskola a közelmúltban új tornatermi felszerelést kapott a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság pályázatának köszönhetően. Az igazgató elmondta, hogy a jövőben az udvart is szeretnék tovább szépíteni.

Zenta
Petőfi Sándor Általános Iskola
tető
felújítás
Gordán Kolos

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.
20:59

Moszkvában megkezdődött a feliratkozás a védőoltásra

Moszkvában pénteken megkezdődött a feliratkozás a Covid-19 járvány elleni tömeges védőoltásra, Szergej Szobjanyin polgármestere elmondta, hogy az első napon ötezren jelentkeztek a veszélyeztetettségük miatt elsőbbséget élvező szakmai csoportokból.
19:06

Elhalasztják a TSC meccsét

Elhalasztják a TSC labdarúgóklub hétvégi, a Javor otthonában esedékes szuperligás mérkőzését, miután a topolyaiak több játékosuk koronavírusos megbetegedésére hivatkozva kérelmezték ezt a ligától.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.