Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovski László

A Marokkói Királyság belgrádi nagykövetét látta vendégül Stevan Bakić

2020-10-23
14:17
2020-10-23
16:38
Forrás
Pannon RTV
Mohammed Amine Belhaj négy éve tölti be országa nagyköveti posztját Szerbiában, azonban ma járt először Szabadkán.

Az észak-bácskai város polgármestere megköszönte vendégének, hogy országa eddig nem ismerte el Koszovó függetlenségét.

A tárgyaláson szó esett még a mezőgazdaság, a turizmus, az egészségügy, az IT-szektor és az oktatás terén való szorosabb együttműködés lehetőségeiről. A marokkói nagykövet egynapos látogatása alatt megtekintett több vallási épületet is Szabadkán.

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „A nagykövet azt ajánlotta, hogy Szabadka kiemelt kapcsolatokat alakítson ki a marokkói Fez várossal. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a kapcsolat megvalósuljon Szabadka és Fez között. Még egyszer megragadnám az alkalmat, hogy kihangsúlyozzam: Szerbia és a Marokkói Királyság között jó baráti kapcsolat van.”

Marokkó
Marokkói Királyság
nagykövet
Szabadka
Stevan Bakić
Mohammed Amine Belhaj
Fez
együttműködés

Most

21:08

Brexit - Felfüggesztették a londoni tárgyalásokat

Felfüggesztette az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről folyó londoni tárgyalásokat péntek este a brit és az uniós küldöttség, mivel nem sikerült áthidalni a nézetkülönbségeket.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.