Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovski László

A Marokkói Királyság belgrádi nagykövetét látta vendégül Stevan Bakić

2020-10-23
14:17
2020-10-23
16:38
Forrás
Pannon RTV
Mohammed Amine Belhaj négy éve tölti be országa nagyköveti posztját Szerbiában, azonban ma járt először Szabadkán.
Pannon RTV/Szkocsovski László

Az észak-bácskai város polgármestere megköszönte vendégének, hogy országa eddig nem ismerte el Koszovó függetlenségét.

A tárgyaláson szó esett még a mezőgazdaság, a turizmus, az egészségügy, az IT-szektor és az oktatás terén való szorosabb együttműködés lehetőségeiről. A marokkói nagykövet egynapos látogatása alatt megtekintett több vallási épületet is Szabadkán.

Pannon RTV/Szkocsovski László

Stevan Bakić, polgármester, Szabadka: „A nagykövet azt ajánlotta, hogy Szabadka kiemelt kapcsolatokat alakítson ki a marokkói Fez várossal. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez a kapcsolat megvalósuljon Szabadka és Fez között. Még egyszer megragadnám az alkalmat, hogy kihangsúlyozzam: Szerbia és a Marokkói Királyság között jó baráti kapcsolat van.”

Marokkó
Marokkói Királyság
nagykövet
Szabadka
Stevan Bakić
Mohammed Amine Belhaj
Fez
együttműködés

Most

12:20, Frissítve: 12:35

Orbán: Közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk

Szükséges a konzultáció folytatása, mert közösen kell eldönteni, hogy hogyan nyitunk, hány lépésben, hány fokozatban, a védettségi igazolványhoz milyen kedvezményeket kapcsoljunk - mondta a magyar miniszterelnök, aki a leendő támogatásokról is szólt.
12:08, Frissítve: 12:28

Ferenc pápával találkozott Azbej Tristan Moszulban

Azbej Tristan, a magyar Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítésért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára a meghívott vendégek közül elsőként találkozott Ferenc pápával a katolikus egyházfő moszuli látogatásán.

Népszerű

Újabb szigorítások hétvégére

Döntött a szerbiai válságtörzs, szigorítások várnak ránk a hétvégén a koronavírus gyors terjedése miatt. Szombat déltől hétfő reggel 6 óráig csaknem minden bezár az országban. Az új intézkedéseket a Szerb Kormány is jóváhagyta.