Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Mart aszfalttal teszik könnyebbé a közlekedést a kispiaci Kincstár utcában

2022.10.26
12:11
2022.10.26
16:05
Forrás
Pannon RTV
A beruházás 700 méteren valósul meg a Magyarkanizsai Községi Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Pénzalap támogatásával.

Javában zajlanak a munkálatok a Kincstár utcában Kispiacon. A helyiek örülnek a beruházásnak.

Pósa Gyöngyi, Kispiac: „Hepehupás volt, felverték az autók a port, az ablakokra, házakba is ment a por, és nagyon vártuk már ezt az új utat, bíztunk benne, hogy sikerül.”

Pannon RTV

A homokos talaj miatt nehéz volt a közlekedés ezen az útszakaszon. Az itt lakók mellett a mezőgazdasági termelők is gyakran használják ezt az utat.

Szarapka Ede, elnök, Kispiac HK: „A munkálatoknak a töltési fázisában vagyunk, amikor idehordják a mart aszfaltot, eligazítják, majd jön egy nehéz henger, ami napokon keresztül ezt tömöríteni fogja, és amikor ez összeáll, akkor hosszú ideig hasonló állagot képez majd, mint egy valódi aszfalt.”

Pannon RTV

Nemrégiben egyébként a Kispiac-Ludas közötti útszakaszt is kiszélesítették mart aszfalttal közel 4 kilométer hosszan, a magyarkanizsai önkormányzat támogatásával.

Kispiac
aszfalt
mart
Szarapka Ede

Most

15:29, Frissítve: 16:15

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.