Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Matematikai tehetséggondozás 25. alkalommal

2020-09-19
11:32
2020-09-19
16:12
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán idén huszonötödik alkalommal indul az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok szervezésében a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő iskola.

Hétvégenként idén mintegy száz általános és középiskolai diákkal foglalkoznak majd.

Nagy Simon tavaly óta jár a tehetséggondozó órákra. Most negyedikes. Azt mondja, nagyon élvezi, mert másmilyen itt a matek, mint az iskolában.

"Valamennyivel nehezebb, mert itt plusz feladatok és becsapós feladatok is vannak."

Sakk-játék, matematika és fizika szekcióba jelentkezhetnek azok a diákok, akik játékosan szeretnék fejleszteni tehetségüket és elmélyülni a felsorolt témakörökben, hétvégenként néhány órára.

Tóth Gabriella, csoportvezető: "Főleg játszatjuk őket, csoportosan játszatjuk őket, és észre sem veszik, hogy nagyon komoly munkát végeznek. És közben nagyon fejlődik a logikus gondolkodásuk. Ha pedig közöttük van élversenyző, nekik adunk lehetőséget arra, hogy részt vegyenek versenyeken."

A kilencven perces oktatásba a versenyfeladatok mellett belefér a játék, a viccelődés és a beszélgetés is. A tanárok még várják az érdeklődő diákokat, akik jelentkezhetnek a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola közösségi oldalán, illetve a Pedagógus Egyesületnél.

tehetséggondozás
Szabadka
matematika
Cofman

Most

Népszerű

Baleset Szabadkán

Közlekedési baleset történt ma délután Szabadkán. Várjuk az illetékesek részletesebb információit az esetről.