Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Meggyújtották az első adventi gyertyát Zentán

2020.11.30
14:04
2020.11.30
16:16
Forrás
Pannon RTV
Szűk körben gyújtották meg az első gyertyát Zenta község adventi koszorúján vasárnap este a városháza oszlopcsarnokában.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az idei év járványügyi helyzete miatt most elmaradnak az eseményhez kapcsolódó, nagyobb szabású ünnepi műsorok. Azonban az önkormányzat nem szerette volna megszakítani az 5 évvel ezelőtt elindított hagyományt.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az első gyertyagyújtáson Krnács Erika előadóművész Juhász Gyula Karácsony felé című költeményét szavalta el: „Ez a vers nekem nagyon sokat jelent. Minden karácsonykor előveszem, és mivel rádiós is vagyok, sokszor elmondtam már ezt a verset. A szeretetről szól, arról, hogy legyünk jobbak, és ne csak így decemberben. Tulajdonképpen a jóságról, a szeretet fontosságáról szól."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zentán a korábbi években alkalmi műsorok övezték az adventi gyertyagyújtást. Idén azonban ez máshogy lesz.

Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „Az a célunk, hogy a különböző felületeken keresztül a lakosságban tudatosítsuk, hogy a hit, remény, a szeretet és az öröm gyertyáit meggyújtjuk az idén is, jelképesen. Hiszünk benne, hogy itt maradunk, reménykedünk benne, hogy ezt a járványt is le fogjuk győzni, és mindenkinek, a családja körében, szeretetteljes ünnepeket kívánok."

Az esemény végén a polgármester és Szabó Dékány Zsófia, a községi képviselő-testület elnöke közösen meggyújtották az első gyertyát a város adventi koszorúján.

advent
advent első vasárnapja
Czegledi Rudolf
Krnács Erika
Zenta

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:29, Frissítve: 11:52

Könnyebb lesz, ha átlépjük a 2 és félmilliót

Amennyiben eléri a 2,5 milliót a mindkét dózissal beoltottak száma, jobb lesz a járványügyi helyzet, amikor pedig átlépi a 2,8 milliót ez a szám, akkor már közel állunk majd a teljes biztonsághoz - jelentette ki a szerb elnök.

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.