Ugrás a tartalomra

Megkapta a működési engedélyt a topolyai szennyvíztisztító

2023.05.31
18:08
Forrás
Közlemény
A topolyai szennyvíztisztító átadása óta próbaüzemben működött. Ez alatt az időszak alatt megfigyeléseket végeztek, ellenőrizték annak technikai működését, valamint a megtisztított vizet is folyamatosan értékelték.

Ezek alapján, tekintettel a jó eredményekre, a szennyvíztisztító múlt héten hivatalosan is megkapta a működési engedélyt. A tisztító kiépítése fontos előrelépést jelent a környezetvédelem szempontjából Topolya községben. Az önkormányzat ezen a területen további lépésként a városi szennyvízelvezető hálózat bővítését célozta meg, a tervdokumentáció már elkészült további 45 kilométer szennyvízhálózat kiépítéséhez. A kivitelezéshez tartományi, köztársasági és uniós forrásokra is pályáznak.

Topolya
szennyvíztisztító

Most

15:50, Frissítve: 17:53

102-en vették át kollégiumi kulcsaikat

Összesen 102 elsőéves hallgató írta alá a beköltözési szerződést az Újvidéki Európa Kollégiumban. Ünnepi műsor is volt. Fremond Árpád az MNT elnöke az itthoni ösztöndíjlehetőségekre hívta fel a figyelmet.

Népszerű

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.