Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megkezdődik a szúnyogirtás Topolyán, amint az időjárás kedvez

2019-06-17
17:31
Forrás
Pannon RTV
Az időjárási körülmények miatt késik a szúnyogok permetezése Topolya Községben. Az önkormányzat 3 millió 800 ezer dinárt költ idén a szúnyogirtásra.

Topolyán is sok bosszúságot okoznak a szúnyogok, az időjárási körülmények kedveztek az elszaporodásuknak. A hűvöst adó fák és bokrok árnyékában egész nap agresszíven támadnak. Amint az időjárási feltételek megfelelnek, elkezdik a szúnyogok irtását.

A kirakatok üvegablakain csoportosan hűsölnek a szúnyogok. Az idén a szokottnál is több van belőlük, a sok eső és a párás meleg miatt. Újházi Dóra, Topolya: „Este egyáltalán nem lehet kimenni, kint tartózkodni, amikor friss a levegő. A gyereket összecsípik, egyszerűen nem tudok mivel védekezni ellenük. Próbáltuk a füstölőt, amit a teraszra kirakunk, van kenőcs, spray, de abszolút semmi nem használ.”

Vasárnap kezdődött volna a szúnyogirtás Topolya Községben, de a nagy meleg és az erős szél miatt a repülők nem szállhattak fel. Az önkormányzat 3.800.000 dinár értékben kötött szerződést két céggel, amelyek a szúnyogirtást végzik.

A tervek szerint június 23-ig lezajlik a szúnyogirtás, és amint az időjárás megengedi, elkezdik a permetezést. Szatmári Adrián, községi tanácstag, Topolya (VMSZ): „4000 hektár területet szeretnénk a levegőből permetezni, ez természetesen a településeket öleli fel, valamint 1000 hektáron a földről tervezzük a szúnyogok permetezését. Elsősorban a vízterületekre és a kritikusabb területekre szeretnénk koncentrálni.”

Az illetékesek kérik a méhészeket, hogy a kaptárakat költöztessék legalább 5 km távolságra a permetezés helyszínétől, hiszen a permetanyag káros a méhekre. A szer hatása három napig tart.

Kapcsolódó hírek:

szúnyog
szúnyogirtás
Related news
Hogyan védekezzünk a szúnyogok ellen?

Most

14:36

Mehetünk strandolni a hétvégén

Jelentős felmelegedés kezdődik vidékünkön, strandidő lesz - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Az előrejelzések szerint a hétvégén a hőmérő higanyszála a 32 fokot is elérheti.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.