Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Megkezdődött az utak javítása Szabadkán

2019-05-02
16:52
2019-05-02
18:12
Forrás
Pannon RTV
A Dimitrije Tucović utcát már újra is aszfaltozták.

A tervek szerint Szabadkán számos utca burkolatát újítják fel a közeljövőben. Az önkormányzat 33 millió dinárt különített el a munkálatok kivitelezésére. A Dimitrije Tucović utca koptatórétegének cseréjét már elvégezték, a következő hetekben pedig a több városi és peremvárosi forgalmas utca kerül sorra.

Újraaszfaltozták a Dimitrije Tucović, vagyis közismert nevén a Borovo utcáját. Már csak az út festése maradt hátra. A burkolatot 200 méteren újították fel. A régi aszfaltot 5 centiméter vastagon marták fel hétfőn, majd új réteget fektettek le ugyancsak 5 centiméter vastagságban. Tolmár Margit, Szabadka: „Jól jött, hogy megcsinálták az utat, mert nagyon tönkreteszi a kocsikat, és sok kocsi megy itt, mivel itt a körforgalom az utca végén, és erre mehet egy irányban, a másik felén meg visszajönni.”

A Majsai út egy része is felújításra szorul. A tervek szerint a körforgalomtól az Izidora Sekulić utcáig, vagyis az egykori Azohemig kap új burkolatot a forgalmas út. Bicók Erzsébet, Szabadka: „Lyukacsosak, gödrösek, nem való. Sima út, mint ami bent is van, azok sima utak, de erre itt nincsenek.”

Felújítják az útburkolatot a Majsai hídtól a sugárút elején található körforgalomig is, vagyis a Bosa Milićević és a Jovan Zmaj utcát. Budai Mihály, Szabadka: „Ez a Majsai út befelé a város felé ami rossz, mégis csak a központhoz tartozik. Még nagyon jó lenne a Körösi utca, ami köztudott, hogy a körforgalom befejeztével forgalmassá vált. Elég ramaty állapotban van, kicsikét szélesíteni, esetleg új aszfaltréteget ráhúzni, az azért szükséges volna.”

A tervek szerint a felújítási munkálatokat a következő hetekben kezdik ezekben az utcákban.

útjavítás
Szabadka

Most

20:39, Frissítve: 23:00

Újvidéken is tüntetnek

Nem csak Belgrádban, hanem más szerbiai városokban is tüntetnek. Kruševacon, Kragujevacon és Újvidéken is utcára vonultak az emberek.
18:58, Frissítve: 21:43

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.
17:59, Frissítve: 21:43

Elhalasztják a Kanizsa Fesztet

A szervezők a járványügyi helyzetet figyelembe véve döntöttek a magyarkanizsai esemény elhalasztása mellett. Várhatóan ősszel tartják majd meg a rendezvényt.

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.