Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Megkezdődtek a településrendezési munkálatok Magyarkanizsán

2019-03-31
12:27
2019-03-31
17:56
Forrás
Pannon RTV
A feladatok zömét a helyi Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat emberei végzik el. Metszik a fákat, rendezik a virágágyásokat és a zöld felületek tisztán tartására is odafigyelnek.

A közvállalat hatáskörébe számtalan feladat tartozik már évek óta, de a létszámstop és a munkaerőhiány sem könnyíti meg a munkájukat. Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „A tavasz kezdetével a terveink alapján elvégeztük a fák metszését, a beteg és kiszáradt fák kivágását. Továbbá különböző önkormányzati projektek kerültek megvalósításra, mint például a község területén közel ötezer facsemetét ültettünk el. Most a közterületek és a zöldterületeket rendbetétele folyik, majd követi a virágágyások rendbetétele, virágok kiültetése. Az idő felmelegedésével a kullancsveszély is megjelent. Most a község területén lévő iskolák és óvodák udvarainak permetezése zajlik a kullancsok elszaporodása ellen.”

A Népkertben is folynak a munkálatok. Egyebek között új padokkal és új szemetesekkel gazdagodik majd a park. Pálfi Ervin, igazgató, Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat, Magyarkanizsa: „2007-ben elkészült a Népkert felújítására és revitalizációjára vonatkozó tervdokumentáció, az önkormányzat sikeresen pályázott a köztársaságánál és közel 10 millió dinár összértékben kétezer négyzetméteren visszaállítjuk a valamikori francia kertet.”

A mai Népkertet régen Erzsébet ligetnek nevezték. Kiváló helyszín arra, hogy a helyiek kikapcsolódjanak. Az Erzsébet liget az egykori Osztrák-Magyar Monarchia egyik legszebb kertje volt. Megkezdődtek a munkálatok, hogy visszaállítsák a kert múlt századbeli képét. Virágágyásokkal, növényekkel és virágokkal díszítik majd a parkot.

A közvállalat munkatársai megkezdik a Tisza-part rendbetételét is, ami magába foglalja a fűnyírást és a tereprendezést is.

településrendezés
Magyarkanizsa

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.