Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Megkezdték a tiszakálmánfalvi helyi közösség épületének felújítását

2023.04.05
15:59
2023.04.05
17:01
Forrás
Pannon RTV
Az épület helyreállítása 40 millió dinárba kerül. A munkálatokat Milan Đurić, Újvidék polgármestere is megtekintette.

A tiszakálmánfalvi helyi közösség épületét kívülről és belülről is felújítják. A munkálatok várhatóan a nyár végére befejeződhetnek.

Kiss Gyula, a VMSZ önkormányzati frakcióvezetője: „A falak szigetelve lettek, a vízvezetékek, a hűtés-fűtés, a tetőszerkezet és a nyílászárók cseréje. Teljes felújítást tudtunk elvégezni Újvidék város költségvetésének segítségével."

Az épület műemlékvédelem alatt áll, ez volt az első, amelyet 1885-ben építettek az akkori magyar kincstár segítségével.

Milan Đurić, Újvidék polgármestere: „Tiszakálmánfalva egy multikulturális és több felekezetű környezet, illetve falu, és remélhetőleg négy-öt hónapon belül a helyi közösségük és irodájuk által még könnyebben és kényelmesebben tudják az itteni lakosok benyújtani kérelmeiket, amelyek eljutnak Újvidékre, így a város még többet tud tenni ezért a közösségért."

A közeljövőben több felújítást is terveznek, egyebek mellett a Tiszakálmánfalva és Újvidék közötti kerékpárút kiépítését is.

Tiszakálmánfalva
Milan Đurić
felújítás
Kiss Gyula

Most

08:53, Frissítve: 11:03

Orbán Viktor: Magyarország nem lesz migránsgettó!

A migrációs probléma bonyolult, de a megoldás egyszerű: nem kell őket beengedni! - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma reggel a Kossuth rádióban. Facebook-posztjában is megerősítette: Magyarország nem lesz migránsgettó.

Népszerű