Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Megnyílt az új benzinkút Bácskossuthfalván

2019-08-07
14:30
2019-08-07
18:42
Forrás
Pannon RTV
A Pacséri úton levő benzinkút 0-24 órás kiszolgálással várja a vásárlókat, benzin, gázolaj és földgáz is kapható.

Mint ismeretes, tavaly novemberben ismeretlen okok miatt az eddigi szolgáltató bezárta a falu központjában álló benzinkutat, ezzel nagy gondot okozva a lakosságnak. A bácskossuthfalvi helyi közösség és a topolyai önkormányzat lépéseinek köszönve rövid időn belül új befektetőre találtak.

Az új bácskossuthfalvi töltőállomást Kislinder Gábor, Topolya polgármestere valamint Nedeljko Tutnjević tulajdonos és lánya Vida nyitották meg.

A helyiek azonnal töltik is az autókat, kannákat, örülnek az új benzinkútnak, mivel a régi bezárása óta körülményes és költséges volt üzemanyaghoz jutni.
Szinkron
Csekity Erzsébet, Bácskossuthfalva: „Nagyon rossz volt, mert vagy be kellett utazni Topolyára vagy Bajmokra.”

Az új benzinkút Bácskossuthfalván a Pacséri úton található, mindkét irányból jól megközelíthető a közlekedők számára.

Benzin, gázolaj és ami újdonság, földgáz is kapható ezentúl Bácskossuthfalván, igény szerint az üzemanyagot házhoz is szállítják.
Nedeljko Tutnjević, tulajdonos, Tutnjević Kft., Verbász: „Azon leszünk, hogy mindenfajta üzemanyagot biztosítsunk. Ezen felül, mivel van kapacitásunk, házhoz tudjuk szállítani az üzemanyagot, 50 vagy 100 litert, akár a szántóföldekre is, ez az elképzelésünk.”

A bajmoki határátkelő közelsége is indokolttá teszi azt, hogy legyen üzemanyagtöltő állomás Bácskossuthfalván.
Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva (VMSZ): „Nem csak Bácskossuthfalvának jelent ez sokat, ugyanúgy a környező kis településeknek és az átutazó turistáknak, vendégmunkásoknak vagy bárkinek, aki bajmoki határátkelőről jön, annak ez az első olyan állomás, ahol meg tudnak állni a fő út mellett, ami az autópályára vezet.”

Tavaly novemberben maradt a falu benzinkút nélkül. A bácskossuthfalvi helyi közösség és a topolyai önkormányzat lépéseinek köszönve oldódott meg a probléma.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya (VMSZ): „Nem lehetett mást tenni, mint amit a helyi közösség kezdeményezett. Megpróbáltak befektetőt keresni, az önkormányzat pedig mindent megtett annak érdekében, természetesen törvényes keretek között, hogy minél előbb elvégezzék az engedélyeztetést. Ezt sikerült megvalósítaniuk.”

A cég jelenleg hét helybéli munkást alkalmaz. A töltőállomáshoz tartozó üzletben frissítők és a járművek alapvető ellátásához szükséges termékek is megvásárolhatók. A tervek között szerepel egy autómosó kialakítása és további munkaerő alkalmazása.

Bácskosasuthfalva
benzinkút
Kislinder Gábor

Most

12:05, Frissítve: 13:28

Dačić: Priština lépése elfogadhatatlan

Priština lépése elfogadhatatlan, a Koszovó és Szerbia közötti párbeszéd lélegeztetőgépen van - jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter a szerb közmédia műsorában.
11:42, Frissítve: 11:50

Ma 70 éves a Palicsi Állatkert

Az 1950-ben alapított állatkert több mint 150 állatfajjal rendelkezik. A helyszín közkedvelt mind a turisták, mind a környékbeliek számára.
10:00, Frissítve: 12:48

Irány a világűr!

Fellőtték Floridából a SpaceX űrhajóját két asztronautával a fedélzetén. Kilenc év után először indultak űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra az Amerikai Egyesült Államokból.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.