Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Megnyílt az új benzinkút Bácskossuthfalván

2019-08-07
14:30
2019-08-07
18:42
Forrás
Pannon RTV
A Pacséri úton levő benzinkút 0-24 órás kiszolgálással várja a vásárlókat, benzin, gázolaj és földgáz is kapható.

Mint ismeretes, tavaly novemberben ismeretlen okok miatt az eddigi szolgáltató bezárta a falu központjában álló benzinkutat, ezzel nagy gondot okozva a lakosságnak. A bácskossuthfalvi helyi közösség és a topolyai önkormányzat lépéseinek köszönve rövid időn belül új befektetőre találtak.

Az új bácskossuthfalvi töltőállomást Kislinder Gábor, Topolya polgármestere valamint Nedeljko Tutnjević tulajdonos és lánya Vida nyitották meg.

A helyiek azonnal töltik is az autókat, kannákat, örülnek az új benzinkútnak, mivel a régi bezárása óta körülményes és költséges volt üzemanyaghoz jutni.
Szinkron
Csekity Erzsébet, Bácskossuthfalva: „Nagyon rossz volt, mert vagy be kellett utazni Topolyára vagy Bajmokra.”

Az új benzinkút Bácskossuthfalván a Pacséri úton található, mindkét irányból jól megközelíthető a közlekedők számára.

Benzin, gázolaj és ami újdonság, földgáz is kapható ezentúl Bácskossuthfalván, igény szerint az üzemanyagot házhoz is szállítják.
Nedeljko Tutnjević, tulajdonos, Tutnjević Kft., Verbász: „Azon leszünk, hogy mindenfajta üzemanyagot biztosítsunk. Ezen felül, mivel van kapacitásunk, házhoz tudjuk szállítani az üzemanyagot, 50 vagy 100 litert, akár a szántóföldekre is, ez az elképzelésünk.”

A bajmoki határátkelő közelsége is indokolttá teszi azt, hogy legyen üzemanyagtöltő állomás Bácskossuthfalván.
Seffer Attila, tanácselnök, Bácskossuthfalva (VMSZ): „Nem csak Bácskossuthfalvának jelent ez sokat, ugyanúgy a környező kis településeknek és az átutazó turistáknak, vendégmunkásoknak vagy bárkinek, aki bajmoki határátkelőről jön, annak ez az első olyan állomás, ahol meg tudnak állni a fő út mellett, ami az autópályára vezet.”

Tavaly novemberben maradt a falu benzinkút nélkül. A bácskossuthfalvi helyi közösség és a topolyai önkormányzat lépéseinek köszönve oldódott meg a probléma.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya (VMSZ): „Nem lehetett mást tenni, mint amit a helyi közösség kezdeményezett. Megpróbáltak befektetőt keresni, az önkormányzat pedig mindent megtett annak érdekében, természetesen törvényes keretek között, hogy minél előbb elvégezzék az engedélyeztetést. Ezt sikerült megvalósítaniuk.”

A cég jelenleg hét helybéli munkást alkalmaz. A töltőállomáshoz tartozó üzletben frissítők és a járművek alapvető ellátásához szükséges termékek is megvásárolhatók. A tervek között szerepel egy autómosó kialakítása és további munkaerő alkalmazása.

Bácskosasuthfalva
benzinkút
Kislinder Gábor

Most

Népszerű

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit nemi erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.