Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Megnyílt az új napköziotthon Horgoson

2019-03-09
17:04
2019-03-09
18:49
Forrás
Pannon RTV
Napköziotthont kaptak a fogyatékkal élők Horgoson. A felújított épületben minden hétköznap nyolc órában tartanak fejlesztő foglalkozásokat a felhasználóknak.

Ünnepélyes keretek között, alkalmi műsorral nyílt meg az új napköziotthon Horgoson. Vásár Róbert is azok közé tartozik, akik eddig Magyarkanizsára jártak, ám a felújított épületnek köszönhetően most már saját falujában járhat foglalkozásokra. Vásár Róbert elmondta: „Nagyon jó lesz, én örülök neki, nagyon is. Lesz itt szappanműhely is, gyertyaműhely, meg lent a pincében gomba.”

A Horgos központjában lévő épület mintegy 1 millió dinárból lett felújítva. A közeljövőben szappanműhellyel és egy gombatenyésztésre alkalmas helyiséggel is bővülni fog. A felhasználókkal a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ két munkatársa foglalkozik majd. Kiss Tímea szerint: „Nagyon fontos volt, mert nagyon kevesen vagyunk a napköziben, mint nevelő, és nagyon sok fiatal felhasználónk van, aki minden nap szeretne jönni, tehet a szülőt tehermentesítsük ezáltal, ezért nyílt ez a napközi.”

Az új napközi célja, hogy a tíz horgosi sérült, vagy hátrányos helyzetű gyerek és fiatal ezáltal heti két nap helyett öt napon keresztül részesüljön színvonalas foglalkoztatásban. Csikós László szociális és egészségügyekkel megbízott községi tanácstag hangsúlyozta: „Az igény hajtott rá bennünket, hogy itt is megnyissuk a Bárka 1-et, mert Kanizsán van a Bárka, itt lesz a Bárka 1, és alapjában véve közelebb hozva ezt a fajta szolgáltatást Horgos lakóinak és környékének.”

Az épület vállalkozók jóvoltából, illetve Magyarkanizsa önkormányzatának és egy IPA pályázatnak köszönhetően került felújításra.

Horgos
napköziotthon

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Bomba robbant a szabadkai Borsalino kávézóban

Ma hajnalban robbanás rázta meg a szabadkai sugárút környékét, a Borsalino kávézóban történt a detonáció. Ismeretlen tettesek kis méretű robbanószerkezetet dobtak a vendéglátóipari egységbe.