Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Megnyílt az új napköziotthon Horgoson

2019-03-09
17:04
2019-03-09
18:49
Forrás
Pannon RTV
Napköziotthont kaptak a fogyatékkal élők Horgoson. A felújított épületben minden hétköznap nyolc órában tartanak fejlesztő foglalkozásokat a felhasználóknak.

Ünnepélyes keretek között, alkalmi műsorral nyílt meg az új napköziotthon Horgoson. Vásár Róbert is azok közé tartozik, akik eddig Magyarkanizsára jártak, ám a felújított épületnek köszönhetően most már saját falujában járhat foglalkozásokra. Vásár Róbert elmondta: „Nagyon jó lesz, én örülök neki, nagyon is. Lesz itt szappanműhely is, gyertyaműhely, meg lent a pincében gomba.”

A Horgos központjában lévő épület mintegy 1 millió dinárból lett felújítva. A közeljövőben szappanműhellyel és egy gombatenyésztésre alkalmas helyiséggel is bővülni fog. A felhasználókkal a Magyarkanizsa Községbeli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ két munkatársa foglalkozik majd. Kiss Tímea szerint: „Nagyon fontos volt, mert nagyon kevesen vagyunk a napköziben, mint nevelő, és nagyon sok fiatal felhasználónk van, aki minden nap szeretne jönni, tehet a szülőt tehermentesítsük ezáltal, ezért nyílt ez a napközi.”

Az új napközi célja, hogy a tíz horgosi sérült, vagy hátrányos helyzetű gyerek és fiatal ezáltal heti két nap helyett öt napon keresztül részesüljön színvonalas foglalkoztatásban. Csikós László szociális és egészségügyekkel megbízott községi tanácstag hangsúlyozta: „Az igény hajtott rá bennünket, hogy itt is megnyissuk a Bárka 1-et, mert Kanizsán van a Bárka, itt lesz a Bárka 1, és alapjában véve közelebb hozva ezt a fajta szolgáltatást Horgos lakóinak és környékének.”

Az épület vállalkozók jóvoltából, illetve Magyarkanizsa önkormányzatának és egy IPA pályázatnak köszönhetően került felújításra.

Horgos
napköziotthon

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.