Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Megoldódhat a hulladékkezelés problémája Törökbecsén

2022.01.14
17:48
2022.01.14
17:54
Forrás
Pannon RTV
Míg tavaly a bánáti község évi költségvetése egymilliárd ötvenhárom millió dináros keretösszeget jelentett, idén ez pontosan egymilliárd négyszázharmincöt millió dinárra emelkedett.

A büdzsé tervezetét a községi képviselő-testület tavalyi utolsó ülésén hagyták jóvá. Ez azt jelenti, hogy 2022-ben több infrastrukturális befektetésre lehet számítani. Egyebek mellett utcák aszfaltozására, utak karbantartására, hulladékkezelési problémák megoldására. A helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület épületének tatarozására, valamint az egykori tejgyár helyére tervezett, medencékkel is ellátott rekreációs sportközpont tervdokumentációjának kidolgozására is pénzt különítenek majd el.

A tervek szerint a mintegy kétszáz éves impozáns Glavaš-ház megvásárlására is sor kerül, amely 2009 óta a városi múzeum otthona. Az önkormányzat idén jelentős keretösszeget irányozott elő az oktatási intézmények felújítására is, ugyanakkor továbbra is segítik az egyesületek, civil szervezetek tevékenységét.

Törökbecse
Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület
költségvetés

Most

Népszerű

Kigyulladt egy szupermarket Szabadkán

Tűz ütött ki ma délután a szabadkai ócskapiac közelében. A sűrű, gomolygó füstöt az egész városban látni lehetett, a környéken alig lehetett kapni levegőt.

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.