Ugrás a tartalomra

Megoldódhat a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola évek óta húzódó problémája, a tetőszerkezet beázása

2022.09.19
14:12
2022.09.19
16:26
Forrás
Pannon RTV
A Tartományi Titkárság és Kúla Község támogatásával, hamarosan elkészül az iskola új tetőszerkezete. A felújítás 8 millió dinárba kerül.

Átázott falak, hámló vakolat - egyebek mellett ilyen gondokat okozott a kúlai Petőfi Brigád Általás Iskola tetőszerkezetének évek óta tartó beázása. Most azonban a Tartományi Oktatási Titkárság és Kúla Község támogatásával elkezdték felújítani a tetőt, a munkálatok pedig hamarosan be is fejeződhetnek.

Valka Károly,  Kúla  alpolgármestere: "Egy többnyelvű iskoláról van szó, ahol a szerb nyelv mellett magyarul is folyik az oktatás, sőt folyik ruszinul és ukránul is kiegészítő oktatás. A kúlai magyarság szemszögéből meg azért fontos, mert ez az iskola felöleli a környék magyar diákjait Verbászról, Szivácról, Veprődről, Lipárról."

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolán az elmúlt időszakban több felújítás is történt az illetékes titkárság segítségével.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: "Az elmúlt időszakban sikerült a nyílászárók cseréjét is finanszírozni, de ugyanúgy egyéb munkálatokra is sor került az iskolában. Jó dolog az, hogy több forrásból is lehet ilyen munkálatokra pályázni, egyeseket a köztársaság, egyesek a tartomány, de ugyanúgy a község is jelentősen támogat."

A Tartományi Oktatási Titkárságnál jelenleg is nyitott egy pályázat, tervdokumentációk elkészítésére, 20 millió dináros keretösszeggel - tette hozzá az oktatási titkár.

Kúla
általános iskola
beázás
felújítás
tető

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű