Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megoldódhat a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola évek óta húzódó problémája, a tetőszerkezet beázása

2022.09.19
14:12
2022.09.19
16:26
Forrás
Pannon RTV
A Tartományi Titkárság és Kúla Község támogatásával, hamarosan elkészül az iskola új tetőszerkezete. A felújítás 8 millió dinárba kerül.

Átázott falak, hámló vakolat - egyebek mellett ilyen gondokat okozott a kúlai Petőfi Brigád Általás Iskola tetőszerkezetének évek óta tartó beázása. Most azonban a Tartományi Oktatási Titkárság és Kúla Község támogatásával elkezdték felújítani a tetőt, a munkálatok pedig hamarosan be is fejeződhetnek.

Valka Károly,  Kúla  alpolgármestere: "Egy többnyelvű iskoláról van szó, ahol a szerb nyelv mellett magyarul is folyik az oktatás, sőt folyik ruszinul és ukránul is kiegészítő oktatás. A kúlai magyarság szemszögéből meg azért fontos, mert ez az iskola felöleli a környék magyar diákjait Verbászról, Szivácról, Veprődről, Lipárról."

A kúlai Petőfi Brigád Általános Iskolán az elmúlt időszakban több felújítás is történt az illetékes titkárság segítségével.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: "Az elmúlt időszakban sikerült a nyílászárók cseréjét is finanszírozni, de ugyanúgy egyéb munkálatokra is sor került az iskolában. Jó dolog az, hogy több forrásból is lehet ilyen munkálatokra pályázni, egyeseket a köztársaság, egyesek a tartomány, de ugyanúgy a község is jelentősen támogat."

A Tartományi Oktatási Titkárságnál jelenleg is nyitott egy pályázat, tervdokumentációk elkészítésére, 20 millió dináros keretösszeggel - tette hozzá az oktatási titkár.

Kúla
általános iskola
beázás
felújítás
tető

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.
13:55, Frissítve: 16:03

Most az orvos jött a páciensekhez Bezdánban

Ultrahangvizsgálatok, teljes vérkép készítése, cukorbetegek ellenőrzése, EKG-vizsgálat - ezeket a vizsgálatokat végezték Bezdánban a zombori Dr. Đorđe Lazić Egészségház szakorvosai egy új program keretében.

Népszerű