Ugrás a tartalomra

Megoldódott a mintegy kétszáz magyarkanizsait érintő ingatlanadó problémája

2019-02-12
11:56
2019-02-12
15:57
Forrás
Pannon RTV
Az érintettek február 28-ig nyújtsanak be fellebbezést a városháza adóigazgatási osztályán vagy a helyi irodákban. Így valós adatok kerülnek az új adatbázisba, az adóterhek a 2017-es szinten maradnak.

A helyi Községi Képviselő-testület legutóbbi ülésén nagy vitát váltottak ki azok a végzések, amelyek szerint egyes mezőgazdasági termelők szántóira tízszeres adóterhet róttak ki. Szarapka Ede, a helyi KKT alelnöke elmondta, az adóigazgatás adatbázisa átalakításon megy át, minden adat az új országos szintű adatbázisba kerül. Az átalakítás folyamán egyes termőföldeket építkezési területként jegyeztek be, ezekre pedig sokkal magasabb az ingatlanadó. Magyarkanizsa önkormányzata felkéri az érintetteket, hogy szükség esetén február 28-áig nyújtsanak be fellebbezést a városháza adóigazgatási osztályán vagy a helyi irodákban. Ezzel valós adatok kerülnek az új adatbázisba és az adóterhek a 2017-es szinten maradnak.

Szarapka Ede, alelnök, KKT, Magyarkanizsa: „Akik emelt összegű adóvégzést kaptak, azok az adóvégzéssel meg kell, hogy jelenjenek a községi adóhivatal vezetőjénél, ahol egy formanyomtatványt alá kell, hogy írjanak, amelyben ők kijelentik, hogy az építkezési területté nyilvánított tulajdonukat ők kizárólag mezőgazdasági tevékenységre használják, tehát szántónak használják. Ezáltal a községi adóhivatal meg tud hozni egy új végzést, amely alapján a régi bevált módon és a régi összeget kell a polgároknak fizetni.”

Magyarkanizsa
ingatlanadó
Szarapka Ede

Most

22:29

Megrengett a Mars

Az űrkutatás történelmében először rögzített marsrengést a NASA Inshight nevű űrszondája a Mars felszínén. Ez volt az első alkalom, hogy egy másik bolygó rengését rögzíthették a tudósok.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.