Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Hernyák Zsóka

Megrongáltak egy játszóteret Zentán

2019-02-11
13:00
2019-02-11
17:58
Forrás
Pannon RTV
Megrongálták az egyik közterületen található játszóteret Zentán, két hintában okoztak kárt. A rendőrségen kárbejelentést tettek az illetékesek.

Bár a Zenta központjában lévő játszótér jelenleg üresen áll, tavasszal sok család látogat ki ide. Itt találhatók azok a hinták, amelyekben kárt tettek a vandálok. Az illetékesek elmondása szerint az egyik hinta tartórúdját eltörték, a másikét pedig megcsavarták.

A község területén a játszótéri rongálások okozta kár évente megközelíti az ezer eurót. A megkérdezettek szerint komolyabb óvintézkedésekre lenne szükség ahhoz, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő.

Sándor Andor, Zenta: „Szoktam ott látni gyerekeket a szüleikkel. Ott hintáznak. Szerintem szükség volna még több játszótérre. Valami formában felügyelni kellene, hogy kik is játszanak ott.”

Bajtai Ferenc, Zenta: „Szerintem csak úgy lehet ezt elkerülni, ha bekerítik. Vagy ha a rendőrök sűrűbben járnának arra esetleg. Ilyen módon lehetne szerintem ezt elkerülni. Másképp nem.”

A vandálok valószínűleg éjszaka tettek kárt a hintákban, mondta el Barta Valéria, kommunális felügyelő: „Amikor bejelentették a rongálást, mi azonnal a helyszínre mentünk, a helyszínen fényképeztünk, és azonnal szóltunk a közvállalatnak, ami karban tartja a játszótereket Zenta község területén. Ilyen rongálások sajnos heti szinten történnek, főleg a központban található játszótéren.”

A javított hinták várhatóan még a héten visszakerülnek majd korábbi helyükre.

Zenta

Most

15:19, Frissítve: 16:27

Kínába utazott a szerb államfő

Kínába utazott Aleksandar Vučić, ahol az Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon vesz részt. A találkozó első napján több együttműködési megállapodást is aláírtak a felek.

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.