Ugrás a tartalomra
Info TV

Megszépült Magyarkanizsa központja

2020-01-09
14:08
2020-01-09
22:38
Forrás
Pannon RTV
Átadták a magyarkanizsai központban lévő Unidom A és B blokkja közötti felújított teret. A 65 millió dináros beruházásnak köszönhetően egy teljesen új látképet kapott Magyarkanizsa központja.

Több mint négyezer négyzetméternyi területet újítottak fel Magyarkanizsán az Unidom A és B blokkja között. A téren új játszótér, új padok, közvilágítás és kamerák is helyet kaptak.

Mindezek mellett pedig egy szökőkúttal is bővült a tér, valamint a projekt részeként a mozgáskorlátozottak számára is használható feljáróval és térkővel kirakott úttal kötötték össze a teret a nagy parkkal. Dukai István szerint, ideje volt már felújítani a központ ezen részét: „Ami azt illeti szép, és meg is vagyok vele elégedve. Voltak kisebb problémák, de azok ki lettek javítva, úgy hogy nincs tovább semmi probléma, mert az meg lett csinálva.”

A fejlesztés összegének 90%-át a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság támogatta, míg Magyarkanizsa önkormányzata a fennmaradó 10%-os önrészt biztosította. Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere az átadón kihangsúlyozta, ez a beruházás fontos volt a város idegenforgalmának fejlesztése szempontjából: „Végre valahára lépésről lépésre tudjuk megvalósítani azt az idegenforgalmi elképzelést és projektet, ami arról szólt, és még szól mindig, hogy a fürdőből gyalogosan, a Tisza-partig és vissza el lehessen jutni, és meg lehessen csodálni mindazokat az idegenforgalmi lehetőségeket és idegenforgalmi képeket, amivel Magyarkanizsa rendelkezik.”

Az ünnepélyes átadón Igor Mirović is részt vett. A tartományi kormányelnök is, aki beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy nem csak Magyarkanizsa, hanem a község számos kisebb települése is támogatásban részesült a tartományi kormánynak köszönhetően.

Igor Mirović, tartományi kormányelnök: „Az elmúlt két és fél évben a tartományi kormány 150 millió dinárt fektetett be, nem csak itt Magyarkanizsán, hanem a község többi részén, többi településen is. Horgoson az ipari parkba, Kispiacon és más helyeken is, mert be szerettük volna bizonyítani, hogy az olyan községekben is, mint Magyarkanizsa, ahol nincs nagy lélekszám, és nem annyira fejlettek mint Újvidék, vagy Szabadka, vagy mint más nagyobb település Vajdaságban, hogy nekik is adatott a lehetőség, jogukban áll és hogy van erejük elkészíteni a projekteket.”

A térfelújítást tavasszal folytatják, amikor is a zöld felületek rendezését végzik majd el az illetékesek.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
Igor Mirović

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:06

Thaci Hágában

Ma jelenik meg a hágai különleges ügyészség előtt Hashim Thaci koszovói elnök.
08:12

Meghalt Kelly Preston

57 éves korában elhunyt Kelly Preston amerikai színésznő, John Travolta felesége - közölte szóvivője a People magazinnal.

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.