Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megtartották az év első vásárát Topolyán

2021.05.09
17:02
2021.05.09
17:43
Forrás
Pannon RTV
A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Rég nem látott számban hömpölygött a tengernyi látogató az év első vásárán Topolyán. Parkolóhely is alig volt a közelben.

Szerszámok, háztartási kellékek, gyerekjátékok, növények, kisállatok - minden, ami elképzelhető, az megtalálható volt a vasárnapi topolyai vásárban. A válságstáb ugyanis a napokban úgy döntött, hogy feloldja a rendkívüli állapotot Topolya községben, hiszen az újonnan fertőzött személyek száma alig haladja meg az 50-et. Ezért eljött a pillanat, hogy megtartsák a várva várt topolyai nagyvásárt, és több ezren látogattak el ide, Vajdaság szinte minden településéről.

Pannon RTV

A vendégeket, látogatókat szikrázó nap és óriási tumultus fogadta, a standok között szinte lehetetlen volt haladni. Az eladók arra panaszkodtak, hogy csak a nézelődőkből van seregnyi, a vásárlás közepes.

A bajmoki Dudás Nóra és családja virágtermesztéssel foglalkozik. A hagyományos termékeiket hozták, azonban becsempésztek már néhány érdekességet is.

„Most új termékünk ez a koszorú, ami kötéllel van kombinálva. Ez nagyon tetszik és nagyon viszik is az emberek, és szerintünk is szép. Nagyon szeretik az asztaldíszeket és a kopogtatókat, amelyek itt lent vannak. Nagyon populárisak és minden évszaktól függetlenül szeretik az emberek. Van téli, tavaszi, nyári, és amelyik virág éppen annak a szezonnak a virága, azt veszik az emberek.”

Sziklakertet alakított az udvarában a topolyai Borsos Marianna, ahhoz vásárolt, szemezgetett kaktuszokat.

„A sziklakertben meg ilyen sziklakertit.
- Mit fog még vásárolni a nap folyamán itt a vásárban?
- Kürtös kalácsot vettünk, a fiam vett egy fába égetett hordó, szőlőszem, végül is faliórát.
- Mit szeret a legjobban a topolyai vásárban?
- A hangulatát, a barátkozást, a beszélgetést, sok ismerősünk van és akkor beszélgetni, az a legjobb.”

Pannon RTV

Teraszok, balkonok, udvarok csinosítására óriási volt a dísznövénykínálat. Azonban a házi készítésű cukorkák, édességek is megtalálták a maguk rajongóit.

Vasilija Trbović, Kisbelgrád: „Elfogadhatóak az árak?
- Igen, azok, én ezekkel a termékekkel kapcsolatban elmondhatom, becsülöm a készítők munkáját, és nekem ez nem drága.
- Virágon kívül mit szeret még vásárolni a piacon?
- Csonthéjas gyümölcsöket, általában gyümölcsöt. Árut leginkább nem, inkább a házi termékeket.”

Pannon RTV

A látogatók akár még valami finomat is uzsonnázhattak a topolyai vásárban.

Simonyi Zoltán, a Simonyi Pékség vezetője: „Elég jó forgalom volt ma, rengeteg ember jött. Alig várták, hogy kiszabaduljanak az emberek, örülnek a szabadságnak, és mit mondhatok, így röviden, ennyit. És örülök neki, hogy végre jó idő van és mindenki kiszabadult.”

Több ezren fordultak meg az idei első topolyai vásárban, azonban annak ellenére, hogy a járványhelyzetet még nem szüntették meg Szerbiában, elvétve viseltek csak maszkot a nagy tömegben a látogatók.

Topolya
Vásár

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.