Ugrás a tartalomra

Megtartották az idei első vásárt Magyarkanizsán (videó)

2017-04-23
13:24
2019-11-27
11:32
A felújított magyarkanizsai vásártéren ma tartották meg az idei első áru-, jószág- és kézműves kirakodóvásárt
A felújított magyarkanizsai vásártéren ma tartották meg az idei első áru-, jószág- és kézműves kirakodóvásárt. A vásár keretében bemutatták a Prosperitati Alapítvány pályázatain nyert mezőgazdasági gépeket és eszközöket is.A kissé borús és szeles időjárás ellenére sok árus jelent meg a vásáron, de nem volt hiány szórakoztató és gasztronómiai tartalmakból sem.A vásár színfoltja a mezőgazdasági bemutató volt, amelyen a Prosperitati Alapítvány pályázatain nyert mezőgépeket és kapcsolható eszközöket tekinthették meg az érdeklődők. Apci István magyarkanizsai termelő két, összesen 960 ezer dinár értékű kapcsolható eszközt állított ki. „Nagy segítség nekem, mert enélkül nem tudtam volna meglenni, mert úgy kellett volna fizetnem a munkálatokat, és én ezt nagyon szépen megköszönném a magyar államnak.”vásártérre látogatott Menyhárt Attila, a szabadkai magyar főkonzulátus vezető konzulja és Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője is, akik Fejsztámer Róbert polgármester társaságában beszélgettek a nyertes termelőkkel. A Magyar Kormány támogatása jó kezekbe került, állapította meg a vezető konzul. Menyhárt Attila, vezető konzul, szabadkai magyar főkonzulátus: „Itt nagyon jól látszik, hogy nagyon sokan vannak, akik nem akarnak elmenni, hanem itt szeretnének boldogulni. Ezért pályáztak és ezért használják most az általuk megnyert pályázaton vásárolt különböző eszközöket. Az emberek dolgozni akarnak, élni szeretnének. A magyar állam ehhez próbál nekik segítséget nyújtani.”A Prosperitati első három körében a magyarkanizsai községben 798 sikeres pályázat valósult meg, amelyek összértéke 511 millió dinár. Juhász Bálint, ügyvezető, Prosperitati Alapítvány: „A kis- és a közepes termelőknek jutott ez a támogatás, olyan embereknek, akik a támogatás nélkül új gépeteket nem tudtak volna venni. Ami külön értéke a programnak, hogy semmilyen politikai vagy egyéb hovatartozás nem határozta meg a nyertes vagy nem nyertes kilétét, tehát egy átlátható, jól működő rendszer alapján került kiosztásra a támogatás.”A felújított vásártéren a programot a helyi közösség szervezte. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Itt még hozzájárulnak a rendezvény színvonalához azok a termelők, akik nyertek a Prosperitati pályázatain. Ez azt mutatja, hogy életképes közösségünk mégis csak úgy gondolja, hogy van itt falun is, saját közösségünkben még lehetőség.”Magyarkanizsa helyi közössége legközelebb június 23-án, majd október 22-én szervez vásárt. A tematikus tartalmak közül a jövőben az első vásár mindig a mezőgazdaságra épül, a nyári a szórakoztató, könnyed tartalmakra, az októberin pedig az őszi és téli tematikájú tartalmakra helyezik majd a hangsúlyt.
Magyarkanizsa
advent

Kapcsolódó tartalmak

Most

12:02, Frissítve: 12:29

Érkezik az influenzaszezon

Egyes szerbiai kórházakban már óvintézkedéseket vezettek be az influenza terjedésének megakadályozására. Észak-Bácskában viszont még csak elvétve fordulnak orvoshoz náthás tünetekkel a páciensek.
11:13, Frissítve: 11:22

Felmelegedés kezdődött térségünkben

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése szerint a következő napokban a legtöbb helyen 10 fokig, vagy akár fölé is emelkedik a hőmérő higanyszála napközben.
08:23, Frissítve: 08:29

Örök tél filmbemutató

Az Örök tél című magyar történelmi filmdrámát mutatták be péntek este Magyarkanizsán. A film Havasi János Lánykák, az idő eljárt című novellája alapján készült.

Népszerű

Fájjon-e a feje annak, akinek régi autója van?

A légszennyezés a mindennapok legégetőbb problémája lett. A címlapok, az újságok vezető cikkei mind erről szólnak a szerb sajtóban is. Nap mint nap újabbnál újabb intézkedéseket fogalmaznak meg.

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.