Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Megteremtődtek a feltételek - Szabadka környezetvédelmi pályázatot írt ki

2021.04.19
14:34
2021.04.19
17:32
Forrás
Pannon RTV
A keretösszeg idén 2,5 millió dinár, a szervezetek pedig 150 ezer dinárra pályázhatnak környezetvédelemmel és környezettudatos életmóddal kapcsolatos projektjeikre.

2015-ben hirdetett utoljára környezetvédelemmel foglalkozó egyesületek és szervezetek számára pályázatot Szabadka önkormányzata. Idén ismét megteremtődtek a feltételek, hogy a városvezetés ilyen módon támogassa működésüket.

A pályázati kiírás négy területet ölel fel. Az egyesületek a légszennyezés megelőzése, a tudatos hulladékgazdálkodás, a város területén található természeti értékek és a biológiai sokszínűség megőrzésére irányuló projektekre pályázhatnak. Olyan aktivitásokat is támogat a pályázat, amelyek erősítik a környezettudatosságot a polgárok körében.

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Žika Reh, a városi környezetvédelmi titkárság vezetője, Szabadka: „Örömünkre szolgál, hogy öt év után ismét foglalkozhatunk olyan kiemelt tevékenységekkel, amelyekben a civil egyesületek szerepe nagyon fontos, és amelyekben az önkormányzat egyedül nem tud olyan eredményeket elérni mint amilyeneket elérhet a lakosaival és civil egyesületeivel együtt.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Vitković Aleksandar, Szabadka mezőgazdasági és környezetvédelmi titkára elmondta, télen a város jelentős része szilárd tüzelőanyagot használ fűtésre. Ilyenkor sokkal több a szállópor koncentrációja a levegőben, ezért a legfontosabb a levegő minőségének a javítása. „Egy-egy egyesület egy projekttel vehet csak részt, tehát nagyon oda kell figyelni, hogy milyen projekttel szeretne részt venni, tekintettel arra, hogy szűkös az eszközök, tehát két és fél millió dinárból nem lehet csodát csinálni, viszont meg lehet kezdeni azt a csodát, amihez majd esetleg néhány éven belül eljutunk. Egy-egy egyesület tehát 150 ezer dinárt tud egy megadott projektre, nem mondhatni, hogy kapni, hanem oda tudunk ítélni.”

Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Hozzátette, a pályázatra május tizedikéig jelentkezhetnek az érdekelt szervezetek. Az eredményeket június ötödikén, a környezetvédelem világnapján teszik közzé. A pályázat részleteiről Szabadka Város honlapján www.subotica.rs olvashatnak.

Szabadka
környezetvédelem
pályázat

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.