Ugrás a tartalomra

Megtették az első lépést, hogy fürdőkomplexum épülhessen Óbecsén

2021.05.31
14:59
2021.05.31
17:23
Forrás
Pannon RTV
A költségvetést is módosították az óbecsei Községi Képviselő-testület ülésén.

A közel 1,6 milliárdra tervezett helyett másfél milliárd lesz Óbecse 2021-es költségvetése – erről döntöttek egyebek között a Községi Képviselő-testület tagjai. Az idei büdzsé első módosítása mellett további 31 napirendi pontról szavaztak a képviselők. Egyebek mellett kalapács alá kerül majd több Tisza-parti telek és a Komunalac Közvállalat székhelye is. A telkek iránt a Jovan Zmaj utcában szállodát építő magyarországi Arthur Bergman Zrt. érdeklődik.

Kiss Igor, az óbecsei KKT elnöke: „Dédelgetik, és mi is dédelgetjük azt a rég áhított álmunkat, vágyunkat, hogy egy nagy konferencia-, illetve fürdőkomplexum épüljön a Tisza-parton. Óvatosak kell, hogy legyünk mindannyian, felelőtlen kijelentéseket nem szabad tennünk, de azt mindenképpen el kell mondani, hogy az utóbbi 20 vagy akár több évben is az Arthur Bergman Zrt. az első olyan befektető, amely eljutott odáig, hogy egyáltalán telkeket vásároljon. Ez a néhány telek, amely most eladásra kerül, körülbelül 100 millió dinár, tehát nem kis befektetésről van szó.”

Óbecse
fürdőkomplexum
Tisza-part
Arthur Bergman Zrt.
Kiss Igor
kkt
KKT Óbecse

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 17:26

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihatással van

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.
16:04

421 hete az élen

Novak Đoković a 421. hetet kezdte meg az ATP-lista élén. A világ legjobb teniszezőjének jelenleg 10.035 pontja van, ezzel pedig tovább növelte előnyét az olasz Jannik Sinnerrel szemben.
14:16, Frissítve: 16:40

120 éves lenne a Zorka Vegyiművek

120 éve alakult meg Szabadkán a Clotild, illetve a Zorka Vegyiművek. Az egykori Jugoszlávia legnagyobb műtrágyagyára fénykorában több mint 2100 munkást alkalmazott.

Népszerű

Új életre kelhet a Fidelinka

Beruházás a régió egyik legismertebb malomipari vállalatába - egyebek mellett ezzel a témával foglalkozott a Közügyek.