Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Megújul a magyarkanizsai Tisza-parti strandház

2022.10.11
13:01
2022.10.11
16:26
Forrás
Pannon RTV
A beruházás értéke 2,5 millió dinár, melyet Magyarkanizsa önkormányzata az Ifjúsági és Sportminisztérium által kiírt pályázaton nyert meg. A strandházat a fiatalok 2023 tavaszán tudják használatba venni.

Nagyban folynak a munkálatok a strandháznál, megújult a tetőszerkezet egy része, a külső terasz új burkolatot kap, valamint a belső rész mennyezetének cseréje is megtörtént, továbbá sor kerül a nyílászárók, az elektromos hálózat felújítására, valamint az épület belső és külső festésére is.

Bagány Ágnes, ifjúsággal megbízott tanácstag: „Ezt az épületet az ifjúság fogja belakni, illetve az aktív és hasznos szabadidő eltöltésére fog szolgálni, amellyel azt szeretnénk elősegíteni, hogy az ifjúságot sokkal könnyebben tudjuk a közösségi életbe bekapcsolni, illetve elősegíteni az itthon maradásukat.”

Pannon RTV/Apczi Jenő

Magyarkanizsa önkormányzatának családorientált politikájához hozzátartozik a középiskolába, egyetemre járó fiatalok minőségi időtöltésének támogatása is. A strandház felújítását követően a fiataloknak már két objektum is biztosítani tudja az összejöveteleket.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Tehát bármely apró programtól kezdve egészen akár egy zenés rendezvényig, diszkóestig bármit itt meg lehet szervezni, így már két komplett infrastruktúrával fog rendelkezni itt, Magyarkanizsán az ifjúság, ugyebár az egyik az Ifjúsági Központ, ami az őszi-téli hónapokra van és egy ifjúsági ház itt lent, a Tiszán, a parton.”

A strandház várhatóan május elsejére már helyet tud biztosítani az ifjúság által megszervezésre kerülő programoknak.

Magyarkanizsa
Strandház
felújítás
Fejsztámer Róbert
Bagány Ágnes

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.