Ugrás a tartalomra

Megújult a piactér Oromhegyesen

2022.12.09
13:35
2022.12.09
20:08
Forrás
Pannon RTV
Megújult piactér áll ezentúl az árusok és a vásárlók szolgálatában Oromhegyesen, a magyarkanizsai önkormányzat támogatásának köszönhetően. Emellett a településen elkészült két új fedett buszmegálló is.

Új asztalok és új tetőszerkezet került az oromhegyesi piacra, aminek az árusok és a vásárlók egyaránt örülnek, hiszen így a fedett részeknek köszönhetően nem jelent többé problémát az eső sem.

Konc Klára, árus, Oromhegyes: „Én már itt vagyok 25 éve a piacon, ezen a helyen és nagyon jó, hogy most itt van ez a tető, mert ma is például akkora eső lett a végén, hogy haza kellett volna mennünk, nem tudtunk volna árulni.”

A piactéren emellett a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat jóvoltából 8 kis fát is elültettek.

Bilicki Nándor, tanácstag, Oromegyes HK: „Önkormányzatunk támogatásának köszönhetően ezek a beton asztalok ki lettek cserélve, mivel az évek alatt ezek teljesen szétmorzsálódtak, valamint tető alá került ez a három sor beton asztal, ami így az ősz és a tél beköszöntével nagyon jó, mert a termelők és a termények nincsenek kitéve az időnek.”

Az oromhegyesi piacon megvalósult beruházás az önkormányzat jóvoltából jöhetett létre.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ez, ahol most állunk, tehát a piac térnek a teljes felújítása egy 2,5 millió dinár értékű beruházás volt, amit az önkormányzat biztosított az oromhegyesi helyi közösség számára. Én úgy gondolom, hogy nemcsak az időjárás miatt, ami most esős és indokolja ezt, hogy ezt a piacteret fel kellett újítani, hiszen csak a középső rész volt annyira jó állapotban, hogy ott rossz idő esetén is lehetett árulni. Most három stand részt kaptak az árusok és a vevők is.”

Továbbá két új buszmegálló is készült Oromhegyesen, aminek összértéke közel 700 ezer dinár volt. Ezt az összeget a valamikor helyi járulékból fennmaradt pénzből biztosította a helyi közösség.

Magyarkanizsa
Oromhegyes
piac
Bilicki Nándor
Fejsztámer Róbert

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.
07:39, Frissítve: 07:54

Támadás az Eiffel-toronynál, egy halott

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah Akbar".

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.