Ugrás a tartalomra
Express Channel

Megújult a Topolyai Alapfokú Zeneiskola

2020-02-27
14:53
2020-02-27
16:39
Egyebek között a tetőszerkezetet újították fel, valamint egy zongorát is beszerzett az intézmény a tartományi forrásokból.

A nagy múltú oktatási intézmény koncerttermében az új zongora megszólaltatásával egy alkalmi hangversennyel köszönték meg a tartomány hozzájárulását a zenede több mint száz éves épületének felújításához. A patinás épületben a zenede 1966-ban kezdte meg működését. A tartomány a tetőszerkezet kicserélésére 4,8 millió dinárt hagyott jóvá tavaly. A pénzből egy hatvan négyzetméternyi tetőszerkezettel ellátott száraz átjárót is megépítettek.

Diósi Rózsa, a Topolyai Alapfokú Zeneiskola igazgatója elmondta: Egy nagyszabású segítséget kaptunk a tartománytól, közel 5 millió dinár értékben. Nagyon örülünk, mert ez a segítség nélkül nem tudtuk volna felújítani iskolánk teljes tetőszerkezetét.

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke elmondta, további 1,2 millió dinárt hagytak jóvá, amiből az iskolában egy nyári színpadot is kialakítanak. Az esten először megszólaltatott új zongora értéke 1,75 millió dinár.

Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke elmondta: Azt látom, hogy nagyon jó helyre került ez a három lendületből ide juttatott 7 millió dináros támogatás, a hangszervásárlásra, illetve az épület átalakítása szempontjából. Segítve ezzel a topolyai önkormányzatot az intézmény fenntartása és a körülmények javítása szempontjából.

Az intézményben mintegy 300-an tanulnak, különböző hangszereken és énekszakon. A szerda esti eseményen egyébként részt vett Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár és Kislinder Gábor, topolyai polgármester is.

Topolya
Topolyai Alapfokú Zeneiskola
zeneiskola
felújítás
Pásztor István
Kislinder Gábor
tartományi kormány

Most

22:39

Palics várja a turistákat

Újraindulnak júniustól az ingyenes városnéző gyalogtúrák Szabadkán, jelentette be a Város Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója.
21:31, Frissítve: 21:37

Támad a levéltetű – mit tehetünk?

A karantén és a kijárási tilalom miatt, aki csak tehette, igyekezett szépítgetni a kertjét, udvarát. Hiába azonban a kis fák eddigi gondozása, ha kártevők jelennek meg rajta. Mit tehetünk ilyenkor?

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.